Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 13:31

Εκατοντάδες ποδηλάτες της Πρέβεζας συμμετείχαν στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία, διεκδικώντας τα αυτονόητα... (photos+vid)

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη χρονιά οι ποδηλάτες της Πρέβεζας το πρωί της Κυριακής για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις και την καθημερινότητά μας.

SAM 0101

IMG 7421

IMG 7452

Περίπου 800 ποδηλάτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης, στα πλαίσια της πανελλαδικής ποδηλατοπορείας που πραγματοποιήθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, και έστειλαν για μια ακόμη χρονιά το δικό τους μήνυμα το οποίο προφανώς δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι τη δημοτική αρχή αφού για μια ακόμη χρονιά η ποδηλατοπορεία στην Πρέβεζα δεν διέσχισε κανέναν ποδηλατόδρομο και έγινε με τη συνοδεία της τροχαίας και του Λιμενικού.

IMG 7472

IMG 7389

Οι ποδηλάτες, μεγάλοι και μικροί ξεκίνησαν από την Πλατεία Ανδρούτσου και ακολουθώντας τη διαδρομή:πεζόδρομος παραλίας - Κυανή Ακτή- Παντοκράτορας (σχολείο) – Ζεύξη - Γρ. Λαμπράκη - Λεωφόρος Ειρήνης – Φόρος –Νεκροταφείο- Βαθύ – Μνημείο Καρυωτάκη - Πευκάκια- Σπηλιάδου - Πλατεία Ανδρούτσου-Δικαστήρια, έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

IMG 7664

IMG 7719

Σπύρος Κανιώρης: “Έφτασε επιτέλους τώρα η ώρα για να αλλάξουν οι πόλεις μέσω των προγραμμάτων αστικής κινητικότητας”

“Μετά τη 10η συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα, την 11η σε πανελλαδικό επίπεδο θεωρώ ότι τώρα έφτασε η ώρα για να αλλάξουν πραγματικά οι πόλεις της Ελλάδας, να βελτιωθούν μέσω των νέων προγραμμάτων αστικής κινητικότητας, μέσω των νέων κατευθύνσεων που πρέπει να ξεκινήσουν από κεντρικό επίπεδο και με τις πιέσεις της κοινωνίας, τις ποδηλατοπορείες και όλο αυτό που γίνεται, που ο κόσμος αγαπάει το ποδήλατο και το αποδεικνύει όταν τον καλείς, να μπουν τάξη και κανόνες. Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα, ωρίμασαν δηλαδή οι συνθήκες για να αλλάξει ο χαρακτήρας λειτουργίας των πόλεων, να γίνουν πιο ανθρώπινες, πιο φυσικές, πιο απλές, πιο βολικές για όλους. Αυτός ήταν και ο στόχος ο δικός μας όταν το ξεκινήσαμε, αυτός είναι και τώρα” τόνισε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως η Πρέβεζα θα πρέπει να γίνει πιο λειτουργική με νέους άξονες, νέους ποδηλατοδρόμους και νέους κανόνες.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr