Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 02:25

Τα εγκαίνια της πρώτης Farmer’s Market στην Ελλάδα θα γίνουν στην Πρέβεζα

Σημαντική πανελλαδική πρωτιά για την Πρέβεζα, η οποία πιστώνεται στην Ε.Ν.Α. Νομού Πρέβεζας και στον Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα Ραβανό, θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο Υπουργός, δήλωσε ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες εγκαίνια στην Farmer’s Market στην Πρέβεζα, την πρώτη θεσμοθετημένη αγορά των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, η οποία ήδη λειτουργεί πιλοτικά στην πόλη μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει το «παρών» στην Πρέβεζα και ο ίδιος ο κ. Τσαυτάρης, για να δώσει ξεχωριστή αξία και στήριξη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε: «Σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσουμε την πρώτη αγορά στην Πρέβεζα, που ήδη άρχισε να λειτουργεί δοκιμαστικά και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να κάνουμε τρεις, ώστε να μάθουμε πώς θα λειτουργήσει αυτός ο θεσμός γιατί δεν έχουμε εμπειρία. Τι θα πωλείται; Μέχρι πού θα φθάσει; Πώς θα συμμετέχει ο καταναλωτής; Σε αυτό το πιλοτικό που ήδη λειτουργεί στην Πρέβεζα ήδη 1.800 καταναλωτές δήλωσαν ότι θέλουν να το αξιοποιήσουν. Μοιράστηκαν και ταυτότητες στους πωλητές. Έδειξε πραγματικά αυτό που επιθυμούμε. Δέστε τις τιμές των προϊόντων που πωλούνται εκεί, σε σύγκριση με τις τιμές που πωλούνται στα αντίστοιχα καταστήματα».