Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 14:11

Φρένο στα σενάρια και την κινδυνολογία περί της μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, έβαλε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χάρης Ναξάκης

Φρένο στα σενάρια και την κινδυνολογία περί της μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στα Ιωάννινα, έβαλε ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Χάρης Ναξάκης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το πρωί της Τετάρτης στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Ναξάκης ήταν κατηγορηματικός ότι η πρόταση Γαβρόγλου, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και να αποτελέσει νόμο του κράτους, θα αναφέρει ρητά ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα.

Αναφερόμενος στις παρατηρήσεις της Συγκλήτου που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ναξάκης τόνισε πως η Σύγκλητος δεν έβγαλε κάποια σχετική απόφαση που να αφορά τη μεταφορά του Τμήματος και ότι απλά κατατέθηκαν απόψεις και παρατηρήσεις και αυτή τη στιγμή αυτό που ισχύει είναι η πρόταση Γαβρόγλου, που λέει ότι το Τμήμα εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

IMG 8777

 

“Αν δεν το λέει ο νόμος όταν ψηφιστεί, τότε ναι θα πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε όμως δίκη προθέσεων. Διατυπώνεται ξεκάθαρα στην πρόταση που έχει υπογράψει ο υπουργός Παιδείας” είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Τμήματος, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα χρόνια με την έδρα του Τμήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για την Πρέβεζα ισχύει ό,τι και για τα Τμήματα στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και δεν θα πρέπει αυτή η συζήτηση να συνεχίζεται και να μετατρέπεται σε μιζέρια.

“Μου λέτε λοιπόν ότι μετά από δέκα χρόνια ένας σχετισμός δύναμης σε μια Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με απούσα την κοινωνία της Πρέβεζας και το Τμήμα, λέει για το καλό του Πανεπιστημίου θα πρέπει το Τμήμα να είναι μαζί με το Οικονομικό για να υπάρχει μια όσμωση μεταξύ τους κλπ. Η απάντησή μου είναι η εξής, το θεωρώ απίθανο να συμβεί. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και για την Άρτα ή για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή για το Αιγαίο ή για το Δημοκρίτειο. Εν δυνάμει θα μπορούσε σε όλο το χάρτη της εκπαίδευσης μια πόλη να ζει με τον κίνδυνο ότι κάποια στιγμή μια άλλη πόλη πιο ισχυρή θα της πάρει τα Τμήματα. Ε δεν έχει συμβεί σε όλη τη χώρα τα 30 χρόνια που έχουν χωροθετηθεί τα τμήματα σε διάφορες πόλεις, δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Βεβαίως πάντα μια πόλη θα πρέπει να στηρίζει και να αγκαλιάζει το κάθε Τμήμα και να είναι διατεθειμένη αν διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις να αντιδράσει, αλλά να μη γίνεται μίζερο όλο αυτό” είπε ο κ. Ναξάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε και στην τελετή Αναγόρευσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που θα γίνει στις 29 Μαΐου και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Πρέβεζα.

Ο κ. Ναξάκης επισήμανε πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τον κ. Τσακαλώτο ως πολιτικό, αλλά γίνεται για την προσφορά του ως επιστήμονας, σημειώνοντας πως στις προθέσεις του Τμήματος είναι να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον και για έναν ακόμη επιστήμονα της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος υπογράμμισε πως πολύ άμεσα θα προχωρήσουν σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες για την κατασκευή στέγης στο κτίριο του ΤΕΙ, προκειμένου επιτέλους να λυθούν τα κατασκευαστικά προβλήματα των υποδομών του ΤΕΙ και να γίνει και επίσημα η οριστική παραλαβή του κτιρίου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί, ξεκινώντας από τη μεταφορά της σίτισης μέσα στο χώρο του ΤΕΙ, εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κυλικείο. Παράλληλα έχουν γίνει ήδη ενέργειες προκειμένου στον αύλειο χώρο του ΤΕΙ να κατασκευαστούν μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας γηπεδάκια μπάσκετ και τέννις.

Όπως επισήμανε ο κ. Ναξάκης στις προτεραιότητες της διοίκησης του ΤΕΙ είναι και η δημιουργία εστίας για τους σπουδαστές του Τμήματος και ήδη έχουν γίνει επαφές με δύο ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες έδειξαν σε πρώτο στάδιο θετικές. Το θέμα των εστιών θα τεθεί και στον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος αναμένεται να είναι στην Πρέβεζα την επόμενη Τρίτη.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου

 

Πολυμέσα