Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 15:34

Συνάντηση με τον Στράτο Ιωάννου είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κρυοπηγητών

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι, μέλη της Επιτροπής των κατοίκων της Κρυοπηγής, σε μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση με φόντο τις μεγάλες ζημιές από το κατολισθητικό φαινόμενο που “χτύπησε” το χωριό του Δήμου Πρέβεζας.

Συζητήθηκαν η άμεση αποκατάσταση οδών πρόσβασης προς το Δ.Δ. Κρυοπηγής, στην περιοχή της οποίας έχει σημειωθεί η μεγάλη κατολίσθηση και η αντιπλημμυρική προστασία των ιδιοκτησιών και της εθνικής οδού, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου από διασταύρωση Καμαρίνας μέχρι Κρυοπηγή και η άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταβολή αποζημιώσεων και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, μετά και την ανακήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως θα κάνει κάθε τι δυνατό, ωστόσο υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες που πρέπει να ξεπεραστούν, ενώ στάθηκε και στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων που πρέπει να ολοκληρωθεί για να χαραχθεί και να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο νέος δρόμος που θα ενώνει την Κρυοπηγή με την επαρχιακή οδό Νεράιδας-Αρχαγγέλου.