Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 04:25

Η Πρέβεζα δίνει τις απεργιακές της «μάχες» ...

Ο λαός της Πρέβεζας «καταψήφισε» χθες στους δρόμους της πόλης μας, τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει στη Βουλή των Ελλήνων η Κυβέρνηση και το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και σήμερα. Με απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες οι Πρεβεζάνοι είπαν το δικό τους «ΟΧΙ», συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή...»

 apergiaa22

Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και η πρωτοβουλία συνδικαλιστών από τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων, ΔΕΥΑΠ, ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΟΤΕ, ΕΛΜΕ, Περιφέρειας, Νοσοκομείου, εργαζόμενων στους Δήμους, συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, λιμενεργατών, χειριστών, εργαζομένων στο ΚΤΕΛ και πολίτες.

 

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία του Εργατικού Κέντρου

 

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας (είχε προσυγκέντρωση στα Δικαστήρια), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας και ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία «Ελπίδα». Σήμερα οι σπουδαστές θα απέχουν από τις διαλέξεις ως μέσο διαμαρτυρίας.

Οι παραπάνω δυνάμεις σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00π.μ μπροστά στον ΟΤΕ, ενώ αύριο στις 7μ.μ. θα γίνει ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για εκτίμηση των εξελίξεων.

Στο χώρο έξω από το Εργατικό Κέντρο μίλησε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Πρέβεζας, Χρήστος Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα νέα μέτρα έχουν στόχο να μετατρέψουν την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους και την κοινωνία σε μία εξαθλιωμένη μάζα του Μεσαίωνα. Θέλουν να βάλουν... χέρι στον πλούτο ενός ολόκληρου λαού και να επαναφέρουν τις συνθήκες ζωής του '60» και τόνισε την ανάγκη ανατροπής των μέτρων, μέσω «φρένου» σε αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας με βασικά συνθήματα: «Αγώνας, ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73». Η πορεία ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της παραλίας, «ανέβηκε» την Παναγή Τσαλδάρη και «έστριψε» με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Ειρήνης, την οποία και διέσχισε. Έκανε στη συνέχεια... στάση έξω από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας με τη ΝΔ, κ. Δημήτρη Τσουμάνη, όπου με συνθήματα, αλλά και με ψήφισμα που επιδόθηκε στο γραφείο του, οι διαδηλωτές έκαναν σαφές πως όποιος βουλευτής υπερψηφίσει τα μέτρα, θα είναι ανεπιθύμητος για την Πρέβεζα. Ήταν μία ειρηνική μίνι-πολιορκία του γραφείου του, για περίπου 20 λεπτά.

Η πορεία μέσω της Καρυωτάκη, έφτασε και πάλι στο Εργατικό Κέντρο, όπου διαλύθηκε.

 

«Τίποτα δεν τελείωσε, αν δε το πει ο λαός...»

 apergia11

Στο Φόρο συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, καθώς και απλοί πολίτες της Πρέβεζας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και μέλος της Κ.Ο. του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, Σπύρος Κλινάκης, «άνοιξε» τις ομιλίες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Αναφέρθηκε στο «ξεπούλημα» της ΔΩΔΩΝΗ και στο «πογκρόμ» που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στη μικρή και μεσαία αγροτιά, μέσω των νέων μέτρων. Εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μίλησε η Α. Ντόμαρη, εξηγώντας πως για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, η δημόσια, δωρεάν παιδεία πρέπει να είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος και ανέλυσε την κατάσταση στην εκπαίδευση.

Την κεντρική ομιλία έκανε εκ μέρους της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, ο Θωμάς Κονάκης, ο οποίος τόνισε πως: «Τίποτα δε τελείωσε, αν δε το πει ο λαός...» και πρότεινε έναν ενιαίο, κεντρικό, κρατικό σχεδιασμό, που σε συνδυασμό με τη λαϊκή εξουσία θα φέρει τον πλούτο στα χέρια εκείνων που τον παράγουν, καθώς η Ελλάδα είναι μια προικισμένη χώρα.

 

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο και την πορεία

 

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικά συνθήματα: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Οι διαδηλωτές-απεργοί ξεκίνησαν από το Φόρο, διέσχισαν τη Λεωφόρο Ειρήνης και έφτασαν μέχρι τον ΟΤΕ. Στη συνέχεια μέσω της κεντρικής αγοράς, ανέβηκαν την Παναγή Τσαλδάρη και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο παλιό ΚΤΕΛ.

Χθες το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΔΟΥ Πρέβεζας.

Σήμερα έχει δοθεί αγωνιστικό... ραντεβού στις 9.30 το πρωί στο Φόρο.