Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 10:26

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας: “Συμπαράσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πρέβεζας:
 
“Η Α.Ε Ελληνικό, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Λάτση, κάνει έξωση, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.
 Τα αυτοργανωμένα εθελοντικά κοινωνικά ιατρεία, δημιουργήθηκαν μέσα στην οικονομική κρίση, απο εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και πολίτες. Βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν, χωρίς διακρίσεις, χιλιάδες πληττόμενους συμπολίτες μας.
Σήμερα ζώντας στην ολοκλήρωσή τους τα αποτελέσματα από την φιλοκαπιταλιστική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το βίαιο κλείσιμο του πρωτοπόρου κοινωνικού ιατρείου του Ελληνικού που βοήθησε πολλές φορές ακόμα και τις δημόσιες νοσηλευτικές δομές στο έργο τους.
Πρόκειται για ένα ιατρείο πλήρως οργανωμένο, με εξοπλισμό που θα ζήλευαν αρκετές πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές υγείας.
 Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο ΜΚΙΕ.
 Καταγγέλλουμε την αδιαφορία και την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης προς τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού, Ελληνες και μετανάστες, που έβρισκαν νοσηλεία και συμπαράσταση εκεί.
 Επίσης καταγγέλλουμε την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων απο την κυβέρνηση, καθώς και τον πρωτοφανή κυνισμό της απέναντι στον κόσμο της αλληλεγγύης,  τους οποίους κάποτε χρησιμοποίησε στην αναρρίχηση της στην εξουσία.
 Να εμποδίσουμε το κλείσιμο του κοινωνικού ιατρείου του Ελληνικού.
 
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ”.