Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 10:35

Fraport: Εως το 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η αναμόρφωση 14 περιφερειακών αεροδρομίων-Τι θα γίνει στο Άκτιο

Από το 2019 έως το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναμόρφωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεσμεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ σε δηλώσεις του, παρουσιάζοντας το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι εργασίες θα γίνονται με όλα τα αεροδρόμια ενεργά, «χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία τους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών».

Αναφερόμενος στην επιβατική κίνηση, επισήμανε ότι παρουσίασε αύξηση 11,1% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με τις διεθνείς πτήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 19,8%, έναντι των πτήσεων εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση 1,09%.

Σχετικά με τη διαδικασία της διαιτησίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ελληνικό Δημόσιο, αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών για αποζημίωση της Fraport Greece με 27,5 εκατ. ευρώ, αντί των 60 εκατ. που ζητούσε, εκτίμησε ότι ως το τέλος του έτους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

H αποζημίωση αφορούσε φθορές στις υποδομές των 14 αερολιμένων, συγκριτικά με την κατάσταση που είχε καταγραφεί το 2014 και βάσει της οποίας κατατέθηκε η προσφορά της κοινοπραξίας Fraport – Ομίλου Κοπελούζου. Η απόφαση της Επιτροπής προέβλεπε την κατάθεση των τιμολογίων για τις σχετικές επισκευές εντός εξήντα ημερών, προκειμένου να προχωρήσει το Δημόσιο στην αποζημίωση.

Άκτιο: Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα αεροδρόμια της χώρας. Στα 7.000 τ.μ. προστίθενται άλλα 2.500 τ.μ. στο Terminal. Επίσης, κατασκευάζεται νέο φυλάκιο, αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ριζική επανασήμανση και μαρκάρισμα του διαδρόμου προσγείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, «σε όλα τα αεροδρόμια, εκτός από αυτό στα Χανιά, για το οποίο δεν υφίσταται ανάγκη, εγκαθίστανται νέα συστήματα διακίνησης αποσκευών».

 

πηγή: http://athina984.gr