Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:44

Και στο βάθος... ημίμετρα για την Παθολογική Κλινική του ΓΝ Πρέβεζας (pics)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας Μίλτου Παππά, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Πρέβεζας, με αφορμή το “μπλακ-άουτ” της Παθολογικής Κλινικής.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν:

  • Άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα στελέχωσης της Παθολογικής κλινικής.

  • Άμεση αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου και επαναφορά των θέσεων που καταργήθηκαν το 2012.

  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

  • Ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στον λαό της Πρέβεζας,

35242718 10155694909497648 1495593292769787904 n

και τόνισαν πως υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση είναι τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, που συνειδητά προσπαθούν να λειτουργήσουν τις κλινικές βάζοντας γιατρούς και νοσηλευτές να εργάζονται σε εξοντωτικούς ρυθμούς.

Ο Σύλλογος εργαζομένων εδώ και πολλούς μήνες με ανακοινώσεις του στον τύπο, με συνελεύσεις, με παρεμβάσεις στην διοίκηση, ανέδειξε το προφανές, πως οι οργανισμοί των Νοσοκομείων είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και πως με αυτούς τους οργανισμούς και χωρίς μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού τα Νοσοκομεία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Ο οργανισμός του Νοσοκομείου για την Παθολογική κλινική προβλέπει μόνο 4 οργανικές θέσεις, ενώ θα πρέπει να έχει... 5 ή 6, ενώ οι εργαζόμενοι στάθηκαν και στο γεγονός των συνεχόμενων παραιτήσεων γιατρών στην κλινική, οι οποίοι δεν μπορούν να δουλεύουν σε ρυθμούς υπερεντατικούς, με μειωμένα δικαιώματα, με μειωμένες αποδοχές, με καθημερινό στρες και συχνά με τη δαμόκλειο σπάθη του “εντέλλεσθε”, την ώρα που νέοι γιατροί αρνούνται λόγω των παραπάνω να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να εργαστούν.

Οι παριστάμενοι εκδήλωσαν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην εργασία προσωπικού με μπλοκάκι στην Παθολογική Κλινική, ενώ αναφέρθηκαν και στο κενό που θα προκύψει στην μαιευτική-γυναικολογική κλινική, αν υπάρξει συνταξιοδότηση.

Ο διοικητής από την πλευρά του τόνισε πως θα κάνει κάθε τι δυνατό για να βρεθεί λύση, ωστόσο παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.