Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 12:44

Η Marketing Greece αναλαμβάνει να συνεργαστεί με το ΔΙΑΖΩΜΑ για Κασσώπη, Νικόπολη και Αρχαία Θέατρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, η εταιρεία Marketing Greece Α.Ε., θα συνεργάζεται στο εξής με το σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” για την ενίσχυση και προώθηση του προϊόντος της “Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου”, που περιλαμβάνει την Αρχαία Κασσώπη και την Αρχαία Νικόπολη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Διαζώματος βρέθηκε η Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece Α.Ε., με το Σταύρο Μπένο τον Πρόεδρο του σωματείου να αναφέρει: “Υποδεχόμαστε με χαρά την Marketing Greece Α.Ε. ως νέο Εταιρικό Μέλος του Σωματείου μας. Πρόκειται για έναν οργανισμό που κάνει σπουδαία πράγματα για την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας, αλλά και για το κοινό καλό, ο οποίος και αποτελεί το φυσικό μας σύμμαχο”.

Η κα Δρέττα ανέφερε πως έχουν γίνει σπουδαία βήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επαφή της Marketing Greece με μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου και προτάθηκε τελικώς να διερευνηθεί η συνεργασία των δύο φορέων στους παρακάτω πιθανούς τομείς - προγράμματα:

  1. Πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου»:

    α) συμβολή της Marketing Greece στη συγκρότηση του “cluster επιχειρήσεων” (συστάδας επιχειρήσεων),

    β) συνδρομή της Marketing Greece στη διοργάνωση του “launch event” (εναρκτήριου γεγονότος για την προβολή του προγράμματος στο κοινό), στην οποία συμβάλλει και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η Marketing Greece Α.Ε. είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στο ευρύτερο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, στόχος της Marketing Greece Α.Ε. είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ. στη δημιουργία μιας νέας τουριστικής ταυτότητας για την Ελλάδα.

Παράλληλα, στοχεύει, μέσω ενός πλάνου πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα μας σε έναν από τους σημαντικότερους και ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η Εταιρεία ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιεί δραστηριότητες, με σκοπό τη βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας και την αποτελεσματική προώθηση του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις μας είναι η δημιουργία ενός τουριστικού ιστοτόπου παγκόσμιας εμβέλειας (μιας ταξιδιωτικής πλατφόρμας) που ονομάζεται “Discovergreece.com”. Στόχος είναι η ενεργητική διαχείριση της εμπειρίας του επισκέπτη στην Ελλάδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επιστροφή του από το ταξίδι, αλλά και η εξωστρέφεια του εσωτερικού τουριστικού προϊόντος.