Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 00:28

Αθώοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημ/δικείο Πρέβεζας κάθισαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαγγέλης Γιαννουλάτος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την οποία κρίθηκαν αθώοι.
Όπως σας είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το atpreveza.gr, είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα Πρέβεζας κ. Κάππο, ποινική δίωξη σε βάρος του Αντιδημάρχου και του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά καταστηματάρχη στον Εισαγγελέα Πρέβεζας κατά παντός υπευθύνου, καθώς θεωρούσε (ο καταστηματάρχης) πως έγινε παραβίαση της ίσης μεταχείρισης απέναντί του προς όφελος τρίτων (η συγκεκριμένη υπόθεση είχε να κάνει με τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων και την απουσία τότε κανονιστικού πλαισίου από πλευράς Δήμου για τις άδειες κοινόχρηστων χώρων).
Ο καταστηματάρχης, για να αποφύγει άσκοπες και μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες, μην επιθυμώντας στην ουσία την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας -παραιτούμενος του δικαιώματός του να ορίσει συνήγορο- ενώπιον του δικαστηρίου και δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι δεν ενήργησαν με δόλο και δεν ήθελαν να του προκαλέσουν βλάβη.
Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία και το δικαστήριο αθώωσε από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος τον κ. Μπαϊλη και τον κ. Γιαννουλάτο.
 
Π.Τ.