Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 02:53

Νύχτα ντροπής για τη λειτουργία του ΓΝ Πρέβεζας – «Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική»

Ένα ζήτημα που θύμισε… αλλοτινές εποχές για τη Δημόσια Υγεία στο ΓΝ Πρέβεζας, προέκυψε το βράδυ της Παρασκευής στο Νοσοκομείο της πόλης και ενδεχομένως να συνεχιστεί και σήμερα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας δεν υπήρχε εφημερεύων Παθολόγος στην κλινική, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διοχετεύονται σε γειτονικά νοσοκομεία.
Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτηρία Κωλέτση, μας ανέφερε:
«Σήμερα (Παρασκευή) δεν εφημερεύει Παθολόγος στην κλινική. Είχαμε κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νοσοκομείου. Το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό το ζήτημα. Εδώ και μήνες. Ωστόσο δεν βρέθηκε λύση προς το παρόν στο πρόβλημα.
Η αιτία του προβλήματος είναι οι οργανισμοί των Νοσοκομείων, που είναι κατώτεροι των αναγκών αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το Νοσοκομείο μας και τον πληθυσμό της περιοχής. Υπάρχει πρόβλημα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονται να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς και έτσι εξωθούνται σε παραιτήσεις. Στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας παραιτήθηκαν δύο γιατροί και άλλοι αρνήθηκαν να έρθουν.
Εμείς ζητήσαμε άμεση λύση, ενημερώσαμε την κοινωνία. Δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόγος στο Νοσοκομείο και τα περιστατικά διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία. Υπάρχει μία γιατρός που εφημερεύει μέσα στο τμήμα της παθολογικής και τα περιστατικά φεύγουν. Αύριο (Σάββατο) θα δούμε πως θα εξελιχθεί.
Το πρόγραμμα των εφημεριών είναι κενό.
Ελπίζουμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Η Παθολογική είναι νευραλγικός τομέας για ένα Νοσοκομείο. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική Κλινική».
Καλοί οι πανηγυρισμοί για τη μεταμνημονιακή εποχή, καλές οι… γραβάτες, αλλά τα προβλήματα είναι σοβαρά και ζητούν άμεσες λύσεις…