Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 13:47

“Καμπάνα” 75.000 ευρώ στο Δήμο Πρέβεζας για “συμβάσεις με τα λόγια” κατά την περίοδο της θητείας Μπαϊλη

Ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας ενημέρωσε πως υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, με την οποία πρέπει να καταβάλει ο Δήμος Πρέβεζας το ποσό των 75.263 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σε εργολάβο οικοδομών και οικοδομικών εργασιών. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου έλαβε απόφαση να προχωρήσει σε Έφεση, ενώ δεν μπορεί να πληρώσει τον εργολάβο, μιας και η Επίτροπος δεν αναγνωρίζει αυτές τις δαπάνες.

Ειδικότερα, ο εργολάβος ζητά τα χρήματα αυτά από το Δήμο Πρέβεζας, για εργασίες όπως κατασκευή εξεδρών, κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, πλακόστρωση, επισκευή και συντήρηση πεζόδρομου, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2015.

Στο χρονικό διάστημα αυτό ισχυρίστηκε πως δεχόταν προφορικές εντολές από Αντιδημάρχους του Δήμου Πρέβεζας και εντεταλμένους συμβούλους (4 εμπλέκονται), ώστε να εκτελέσει τα έργα, με συμβάσεις όμως που ήταν μόνο προφορικές, χωρίς τα έργα να είναι πρώτα προϋπολογισμένα ή να έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα προηγουμένως, ενώ δεν υπήρχε και η ανάλογη δέσμευση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό.

Το δικαστήριο αναγνώρισε (το παραδέχεται άλλωστε και ο Δήμος) πως τα έργα έχουν γίνει, ωστόσο οι συμφωνίες ήταν... στα λόγια.