Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 08:47

Στα δικαστήρια Δήμος και συμβασιούχοι 8μήνων…

Ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει με τις ενέργειες 6 εργαζομένων στο Δήμο Πρέβεζας στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι εργάζονταν με καθεστώς 8μηνων συμβάσεων από το 2015 και επί τρία χρόνια οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν.

Στις 25-6-2018 συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας η προσωρινή διαταγή της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, ώστε να υποχρεωθεί ο Δήμος να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στην καθαριότητα.

Ο δικαστής έκανε δεκτή την αίτηση και όρισε ημερομηνία συζήτησης της αίτησης την 3/7/2018. Μέχρι τότε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στο Δήμο, ενώ η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας θα αντικρούσει την αίτηση στο δικαστήριο.

Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά πρόσφεραν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που αναγνωρίζουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της επιτροπής, οι οποίοι δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν περισσότερο προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου, ωστόσο ο Δήμος είναι αναγκασμένος από την επιτήρηση των τελευταίων ετών να «ανακυκλώνει» ουσιαστικά τους συμβασιούχους, με τη μορφή συμβάσεων κάποιων μηνών που δε θα ανανεώνονται.

Πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα που έχει να κάνει με το θέμα της εργασίας, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας με ψήφισμα και απόφασή του είχε στηρίξει τους συμβασιούχους το 2017 (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr).