Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:32

Περαιτέρω υποβάθμιση της αεροπορικής μονάδας του Ακτίου – Ανησυχία για μεγάλες μειώσεις προσωπικού

Ήδη από τις 4 Ιουλίου -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr – το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου έχει υποβιβαστεί σε Μονάδα Υποστήριξης FOB Aktion, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων για τη Δυτική Ελλάδα.

Η αλλαγή αυτή έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης αλλαγής του 2015 όταν η ιστορική 131 Σμηναρχία Μάχης υποβιβάστηκε σε Αεροπορικό Απόσπασμα. Η νέα υποβάθμιση εκτός απροόπτου αναμένεται να φέρει και δραστική μείωση στο μόνιμο προσωπικό της μονάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Πλέον η μονάδα στο Άκτιο, λειτουργεί ξεκάθαρα συμπληρωματικά στη ΝΑΤΟϊκή μονάδα, ενώ η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΠΕΑΙΤ) πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σημειώθηκε ότι το νέο οργανόγραμμα μειώνει δραστικά τις θέσεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού και έχει δημιουργήσει ανησυχίες και έντονους προβληματισμούς στους στρατιωτικούς για τυχόν μαζικές έκτακτες μεταθέσεις εν μέσω καλοκαιριού.