Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:38

Π. Σαραμπασίνας:"Ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να αποφύγουμε την κατάντια που υπάρχει στην παραλία"

Στην καλυτέρευση της εικόνας στην παραλία της Πρέβεζας στοχεύει το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Πρέβεζας, το οποίο θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των μεγάλων κάδων απορριμμάτων και στην τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης, στο οποίο ωστόσο η προσέλευση από τους επαγγελματίες ήταν μικρή και σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Σαραμπασίνας επισημαίνονται τα εξής:

DSC08872

"Από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι:

Στις 18/7/2018 δόθηκε προσωπικά από τον Αντιδήμαρχο κ.Παύλο Σαραμπασίνα πρόσκληση σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για συνάντηση και λήψη αποφάσεων στις 19/7 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς προσήλθαν μόνο τέσσερις καταστηματάρχες και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Κόκκαλης και θεωρούμε αυτονόητο το ότι όσοι δεν προσήλθαν δέχονται τις αποφάσεις καθαριότητας του Δήμου που είναι:

1.Όποιος καταστηματάρχης χρειάζεται κάδο (έναν ή και δύο) να επικοινωνήσει σήμερα με το τηλέφωνό μου (6944323084).

2.Θα παραμείνουν οι κάδοι στην παραλία δοκιμαστικά μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

3.Θα τοποθετηθούν από αύριο 20/7 επτά κάδοι δίπλα στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε κλειστό χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα. Επίσης θα τοποθετηθούν πέντε κάδοι στην αρχή της ντάπιας (απέναντι από τα ΤΑΞΙ).

4.Στην παραλία θα βγαίνουν μόνον οι μικροί κάδοι και μόλις γεμίζουν οι μεγάλοι κάδοι δεν θα υπάρχει καμία σακούλα απέξω. Τόσο οι σακούλες όσο και τα άλλα αντικείμενα που βρίσκονται εκτός κάδων θα πρέπει να εναποτίθενται στους κάδους ή δίπλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή στην ντάπια απέναντι από τα ταξί. Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας άρθρο 4 “η ρίψη αντικειμένων, σακούλες, με απορρίμματα, χαρτιά, κιβώτια,είδη ατομικής χρήσης κτλ εκτός των κάδων τιμωρούνται με πρόστιμο 50 ευρώ.”.

5.Είναι υποχρέωση των καταστηματαρχών στις 8 κάθε πρωί να παίρνουν τους ατομικούς κάδους από την παραλία στα καταστήματά τους. Όποιοι δεν απομακρύνονται θα τους απομακρύνει ο Δήμος.

Ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να αποφύγουμε την κατάντια που υπάρχει στην παραλία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και είμαι στην διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε."