Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 15:42

Η Ελλάδα θρηνεί και μετρά τους νεκρούς της...

Στους 60 ανέρχονται οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη πυρκαγιά της Αν. Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί 11 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα με σοβαρά εγκαύματα, ενώ έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του δήλωσε ότι κανείς και τίποτα δεν θα ξεχαστεί και πως κανένας από τους πληγέντες δεν θα μείνει αβοήθητος.

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη πυρκαγιά της Αν. Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη. Ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ για 60 νεκρούς μίλησε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου

Τραγική εικόνα σήμερα το πρωί όταν εντοπίστηκαν 26 άτομα καμένα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι. Πολλά από τα θύματα βρέθηκαν αγκαλιασμένα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φωτιές

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

 

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr