Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 19:18

Ανακοίνωση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας για την τραγωδία στην Αττική

Το κοινωνικό ιατρείο εκφράζει την οδύνη του για την μεγάλη τραγωδία που έπληξε τους κατοίκους της Αττικής καθώς και τα βαθειά συλλυπητήρια των εθελοντών του στους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς.

Ήρθαμε σε επαφή με τους υπεύθυνους γιατρούς των πυρόπληκτων δήμων για αποστολή βοηθείας, άλλα μας είπαν ότι δεν έχουν καταγραφεί ακόμα τα πολλά φάρμακα που καταφθάνουν .

Σε 2-3 μέρες θα βγει η νέα λίστα με το τι πραγματικά χρειάζεται, οπότε σαν ιατρείο θα κάνουμε έκκληση για συγκεκριμένα φάρμακα.

Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή για περαιτέρω στοχευμένες δράσεις γιατί τα προβλήματα των πυροπαθών θα είναι πολλά και για μεγάλο διάστημα.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για το έγκλημα που οφείλεται στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων , των δομών του κράτους και των δήμων, που προστάτευαν κάθε είδους συμφέροντα κερδοσκόπων, απέναντι στον πληθυσμό και το περιβάλλον. Καθώς και για τις τεράστιες ελλείψεις υποδομών στην πυρασφάλεια και την πολιτική προστασία, που αυξήθηκαν στη σημερινή Ελλάδα της φτώχειας και των μνημονίων.

Η αλληλεγγύη των απλών ανώνυμων ανθρώπων, από τους νέους που κατέκλυσαν τα νοσοκομεία για αιμοδοσία, τους ανθρώπους από όλη τη χώρα που έσπευσαν από το υστέρημα τους να στείλουν άμεση βοήθεια, τους αιγύπτιους ψαράδες που διέσωσαν ανθρώπους στην θάλασσα αλλά και τους κούρδους πρόσφυγες από το Λαύριο, την επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα ,την πακιστανική κοινότητα, τους Σύριους πρόσφυγες είναι εδώ για άλλη μια φορά.

Είναι εδώ και δείχνει για άλλη μια φορά τι σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ