Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 15:32

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζεται την Τρίτη υπόθεση υπεξαίρεσης χιλιάδων ευρώ από το Δήμο Ζηρού

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα σε μία υπόθεση (δείτε ΕΔΩ), που είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία στη Φιλιππιάδα, αλλά και ολόκληρο το Δήμο Ζηρού.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει ο Δήμος Ζηρού, παράσταση πολιτικής αγωγής κατά τη δικάσιμο της 11-9-2018 ή σε κάθε άλλη τυχόν μετ’ αναβολή αυτής κατά πρώην υπαλλήλου του, ενώπιον του δικάζοντος Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την απαίτηση της αποκατάστασης της ηθικής βλάβης που υπέστην ο Δήμος Ζηρού εκ του αδικήματος της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό αντικείμενο και συνολικά προκληθείσα ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ αλλά και των 150.000 ευρώ τελεσθείσα για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον κατηγορούμενο, άλλως για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Τις διαδικασίες είχε κινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Ζηρού, ωστόσο είναι πρόθεση και της νυν να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να “κλείσει” ο κύκλος μίας υπόθεσης που είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ποικίλα προβλήματα και σε πολλούς.