Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 11:50

Ιδρύεται εταιρεία «ΕΛΠΕ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ» ειδικά για τους υδρογονάνθρακες

Με απόφαση που υπέγραψε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όσα προβλέπονται στη σύμβαση των ΕΛΠΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Άρτα-Πρέβεζα, “περνούν” σε νέα εταιρεία με το διακριτικό τίτλο “ΕΛΠΕ Αρτα-Πρέβεζα”.

Γίνεται έτσι ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας, στο χερσαίο κομμάτι της.

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει:

 

  1. Παρέχεται η έγκριση για τη μεταβίβαση του συνόλου του ποσοστού 100% της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Σύμβαση Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Άρτα-Πρέβεζα (η «Σύμβαση»), όπως κυρώθηκε με το ν. 4526/2018 (Α’ 48), στη Συγγενή της Επιχείρηση με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΠΕ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στo άρθρo 20.1 (β) της Σύμβασης.

  2. Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» παραμένει έναντι του Εκμισθωτή από κοινού και εις ολόκληρον υπεύθυνη, μαζί με τη Συγγενή Επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΠΕ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ», για την τήρηση όλων των υποχρεώσεων της Σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 20.1 (β) της Σύμβασης.

  3. Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» οφείλει, εντός σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να υποβάλει στην ΕΔΕΥ Α.Ε. : α) επικυρωμένο αντίγραφο της Συμβολαιογραφικής Πράξης της μεταβίβασης της παρ. 1 και β) τροποποιημένη Τραπεζική Εγγύηση, σύμφωνα με τα άρθρα 3.7 και 20.2 της Σύμβασης, που να καλύπτει τους όρους της ανωτέρω μεταβίβασης.