Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:37

Τη μετατροπή του παλιού Υδατόπυργου σε σημείο αναφοράς για την πόλη, οραματίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”

Τη μετατροπή του παλιού Υδατόπυργου της Πρέβεζας, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, σε σημείο αναφοράς για την πόλη οραματίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

udr5

Ο Σύλλογος σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας παρουσίασε τη δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε ο Υδατόπυργος να μετατραπεί σε ένα χώρο πολιτισμού που θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο, εκθεσιακό χώρο, καφέ, παιδότοπο ακόμη και μουσείο νερού σε ένα σημείο της πόλης που όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λογοθέτης, είναι σχετικά αποκομμένο.

IMG 9647

Ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Συλλόγου από το 2011 προκειμένου ο Υδατόπυργος να κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, ωστόσο δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από την τότε δημοτική αρχή. Το θέμα ατόνησε για λίγα χρόνια και ο Σύλλογος επανήλθε το 2016, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση που παρουσιάστηκε χθες στα ΜΜΕ, τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε και στο δήμαρχο Πρέβεζας, ο οποίος έδειξε αρχικά ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία άλλη εξέλιξη.

IMG 9649

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το κόστος υλοποίησης μιας τέτοιας πρότασης πάντως ο κ. Λογοθέτης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση γιατί πρέπει να ληφθούν πολλές παράμετροι υπόψη (όπως το αν θα υλοποιηθεί από ιδιώτη ή από το δήμο) και σημείωσε πως η πρόταση που παρουσιάζει ο Σύλλογος με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Άρη Νικολόπουλου, έχει ως στόχο να “ανάψει τη σπίθα” για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

udr3

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε η εικόνα του Υδατόπυργου που χρησιμοποιείται απλά ως αποθηκευτικός χώρος από τη ΔΕΥΑΠ θα πρέπει να αλλάξει, ενώ έκανε σαφές πως η παρουσίαση της πρότασης δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει άλλους επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες ή μηχανικούς.

Πολυμέσα