Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 11:34

Απάντηση των αιρετών ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας στην καταγγελία της Μετωπικής Παρέμβασης

Την παρακάτω απάντηση στην καταγγελία της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης Καθηγητών απέστειλαν οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, Απόστολος Κατσανάκης και Ντάγγας Δημήτριος:

Συναδέλφισσες, φοι,

Δεν μας είναι ευχάριστο, αλλά είναι αναγκαίο να απαντήσουμε στους συναδέλφους της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης για την ανακοίνωση καταγγελία που εξέδωσαν.

Όπως γνωρίζετε από το ενημερωτικό που σας έχουμε στείλει την 2-9-2018 σχετικά με τον χρόνο και τρόπο του υπολογισμού των λειτουργικών κενών στα σχολεία την φετινή χρονιά στην όλη διαδικασία εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα την απόφαση της ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και καταψηφίζουμε τα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ, δηλώνοντας την αντίθεση μας στη μείωση του ωραρίου με ό,τι, αυτό συνεπάγεται για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, την μετακίνηση των συναδέλφων σε περισσότερα σχολεία για να καλύψουν το ωράριο, την οργανικότητα.

Σκοπός μας ήταν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων και μετά τις ενστάσεις των συναδέλφων να σας ενημερώναμε για τις τοποθετήσεις του Σεπτεμβρίου.

Όπως γνωρίζετε με την έναρξη των μαθημάτων ο σύλλογος αναθέτει τα μαθήματα Α΄ και Β΄ ανάθεσης στους συναδέλφους. Φέτος τα σχολεία άνοιξαν στις 3 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα το μεσημέρι άρχισε ένας μαραθώνιος προκειμένου να υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα, τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης για να κάνουν αιτήσεις οι συνάδελφοι και να υπάρχει διαφάνεια .

Οι πίνακες στάλθηκαν στα σχολεία την 3-9-2018 και η Διεύθυνση έδωσε περιθώριο μέχρι στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας για να σταλούν οι πίνακες των κενών και πλεονασμάτων των σχολείων στο ΠΥΣΔΕ και να γίνει ο υπολογισμός των κενών (παρά την διαφωνία μας όπως αναφέρουμε στον ενημερωτικό μας).

Οι ώρες των συνεδριάσεων ήταν πάρα πολλές προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις και να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων μας και ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να έχουμε και τα μόρια όλων των συναδέλφων δίπλα στις διαθέσεις, αφού όπως γνωρίζετε υπάρχει υποστελέχωση της Διεύθυνσης με Διοικητικό προσωπικό και ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και χωρίς διάθεση κολακείας τους συναδέλφους της διεύθυνσης που έχουν εμπλακεί σ΄αυτή τη διαδικασία η οποία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική, για την βοήθεια που προσέφεραν.

Όσο για την καταγγελία ότι θα βρεθούμε υπόλογοι απέναντι στους συναδέλφους για αδιαφάνεια και πελατειακές σχέσεις δεν μας ακουμπά, επειδή η στάση μας τόσα χρόνια στο ΠΥΣΔΕ είναι γνωστή στους συναδέλφους και οι απειλές ή τα υπονοούμενα εξυπηρετούν μάλλον άλλους σκοπούς, πιθανόν προεκλογικούς. Εξάλλου το ψάρεμα στα θολά νερά της παραπληροφόρησης έχει αποδοκιμαστεί πολλές φορές από τους συναδέλφους.

Καλή σχολική χρονιά, καλή και πολύ δύναμη.