Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:36

“Φρούδες ελπίδες” για νέο Παθολόγο το Σεπτέμβριο στο ΓΝ Πρέβεζας – Τι ισχύει για ειδικότητες που “πονάει” το Νοσοκομείο

Οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη) για την πρόσληψη μόνιμου γιατρού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για την κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής, αλλά και την ενίσχυσή της με έναν επικουρικό παθολόγο, ασφαλώς και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο οι ελπίδες για έλευση γιατρού εντός του Σεπτεμβρίου μάλλον αποδεικνύονται... φρούδες.

Έπειτα από επικοινωνία του atpreveza.gr με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλο, μας ενημέρωσε πως η κατάθεση των δικαιολογητικών για τη μόνιμη θέση Παθολόγου θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα υπάρξει πρόσληψη μέσω της νέας διαδικασίας κρίσεων του ΕΣΥ, που σε πρώτη φάση -κάτι απολύτως λογικό- προκάλεσε καθυστερήσεις στη διαδικασία. Εκτιμά μάλιστα πως Παθολόγος θα έρθει να αναλάβει καθήκοντα στο ΓΝ Πρέβεζας έπειτα από 3-4 μήνες. Όσο για τον επικουρικό, στη σχετική λίστα της 6ης ΥΠΕ δεν υπάρχει κάποιος που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ίσως στο μέλλον.

Αναφορικά με τις άλλες ειδικότητες που “πονάνε” το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και έχει ζητηθεί η ενίσχυση του οργανογράμματός του από τη διοίκηση (πνευμονολόγος, γυναικολόγος, μικροβιολόγος), καθώς θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις στο τέλος του έτους, ενημερωθήκαμε πως για τον μεν γυναικολόγο θα βγει προκήρυξη, για τον δε μικροβιολόγο με βάση τις ανάγκες της 6ης ΥΠΕ θα υπάρξει προκήρυξη θέσης σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, ενώ για τον πνευμονολόγο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι νεότερο.

Όπως αντιλαμβάνεστε η “μάχη” για τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα οι κλινικές του ΓΝ Πρέβεζας, θα δίνεται κάθε μέρα μέχρι και το τέλος του έτους.

Έστω κι αν βγήκαμε από τα Μνημόνια...