Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 01:44

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 12 ακίνητα-φιλέτα της Πρέβεζας που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο

Πρόκειται για μία ιστορία που κρατά μήνες, αρχής γενομένης εν μέσω... καλοκαιρινής ραστώνης, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές κατά τόπους ξαφνικά... άρχισαν να συνειδητοποιούν τη σημασία της ένταξης 10.119 ακινήτων στο λεγόμενο Υπερταμείο.

Ειδικότερα με ΦΕΚ στις 19 Ιουνίου 2018, λίγες ημέρες πριν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος “κερδίσει” τις περιβόητες δηλώσεις στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, εκδόθηκε ΦΕΚ (δείτε ΕΔΩ), με την υπογραφή 9 κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης, με το οποίο εκχωρούνται χιλιάδες ακίνητα στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.

Η Εταιρεία λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Διαχειρίζεται και αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου:

(α) να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της Ελλάδας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και

(β)  να συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας  

Για την εκπλήρωση του σκοπού της, η Εταιρεία ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, και επαγγελματικό, με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με τον Εσωτερικό της Κανονισμό, με εγγυήσεις πλήρους διαφάνειας και με σκοπό την επαύξηση της αξίας και τη βελτίωση της απόδοσης των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία εσόδων, τα οποία κατανέμονται σύμφωνα με το Ν.4389/2016. Περαιτέρω, η Εταιρεία προωθεί μεταρρυθμίσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, μέσω αναδιάρθρωσης, βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, καθώς και μέσω της προαγωγής υπεύθυνης διοίκησης, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας, καινοτομίας και βέλτιστων εταιρικών πρακτικών.

Τα 10.119 ακίνητα στο ΦΕΚ ορίζονται με κωδικούς ΚΕΑΚ (Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου) και κατά συνέπεια ελάχιστοι γνωρίζουν που αντιστοιχούν. Το atpreveza.gr έπειτα από ενδελεχή έρευνα κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τους 12 από τους 15 κωδικούς για το Νομό Πρέβεζας (τρεις ακόμη αφορούν εκτάσεις-ακίνητα εκτός της πόλης της Πρέβεζας και σε επόμενη φάση θα είμαστε σε θέση να τα αποκωδικοποιήσουμε).

 

Η λίστα με τους κωδικούς για την περιοχή μας έχει ως εξής:

 41925191 245607779470591 6143319863541628928 n

 

Τα 12 ακίνητα είναι:

  1. Παλαιό Τελωνείο

  2. Πάρκο Νεάπολης (Πυροβολικό)

  3. Έκταση 1 στρ. στο “τρίγωνο” Σελευκείας-Τζαβέλλα-Τάφρος

  4. Οικόπεδο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  5. Ναυτικές Σχολές (ΑΕΝ Πρέβεζας)

  6. Νοσοκομείο

  7. Στρατόπεδο Κονκουρή

  8. Πλατεία Νεοχωρίου

  9. Πλατεία Αγίου Θωμά

  10. Έκταση μπροστά από το Κάστρο Παντοκράτορα

  11. Έκταση-οικόπεδο πλάι από το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα

  12. Έκταση 20 στρ. απέναντι από το νεκροταφείο του Αγίου Θωμά.