Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 12:08

“Παίζει δυνατά” το όνομα του Βασίλη Γιάπρου ως υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει μία υποψηφιότητα για το Δήμο Πρέβεζας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που αναμφίβολα δίνει νέο “χρώμα” στην εκλογική “μάχη”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόκειται για τον Πρεβεζάνο νομικό Βασίλη Γιάπρο, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως και κάτω υπό προϋποθέσεις μπορεί να πάρει το “χρίσμα” της κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ παράλληλα έχει “συμπάθειες” και σε πολλούς πολιτικούς χώρους πέραν αυτού που ανήκει.

Συντάκτης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας επικοινώνησε με τον κ. Γιάπρο, ο οποίος δεν διέψευσε τις πληροφορίες, ξεκαθάρισε όμως πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για μία σειρά από λόγους (προσωπικούς, επαγγελματικούς κ.α.), κάτι όμως που είναι δεδομένο πως θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι “κοινό μυστικό” στο “γαλάζιο στρατόπεδο” στο Δήμο, πως μία τέτοια υποψηφιότητα δίνει διαφορετικό “πολιτικό αέρα” και δυναμική στο ψηφοδέλτιο που θα στηριχθεί για το Δήμο Πρέβεζας, καθώς περικλείει ένα “αυτοδιοικητικό πακέτο” πολύ δυνατό (επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα, μόνιμος κάτοικος Πρέβεζας, “δυνατές” κοινωνικές σχέσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, σχετικά νέος σε ηλικία, λαϊκότητα, γνώστης των προβλημάτων των δημοτών, “συμπάθειες” και σε άλλους χώρους).

Πέρα όμως από το “αυτοδιοικητικό πακέτο” στην πολιτική παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η στρατηγική, ο προγραμματικός σχεδιασμός, η επικοινωνία, οι συνεργάτες και μία σειρά από άλλα θέματα.

Το ζήτημα και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις από άλλους πολιτικούς χώρους είναι ένα: “Υπάρχει η διάθεση σε επαγγελματίες της Πρέβεζας, καταξιωμένους στο χώρο τους, να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση;”.