Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 14:49

“Ξεκλειδώνει” η τουριστική επένδυση σε Σολωμού και Πεδίο Βολής - “Κλειδί” ο ρόλος Τσακαλώτου, Καμμένου – Εξελίξεις μέσα στον Οκτώβριο

Το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), σας είχε παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις γύρω από την τουριστική αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, που βασίζονται σε υπηρεσιακούς παράγοντες που μετείχαν στις συσκέψεις στην Αθήνα, της Επιτροπής που σχηματίστηκε με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς και αντιπροσωπείας του Δήμου Πρέβεζας με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, η τουριστική επένδυση στην πόλη θα προχωρήσει και μάλιστα άμεσα.

Τα project είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι “δυνατοί επιχειρηματικοί παίκτες”και όλα δείχνουν πως τα “φιλέτα” της περιοχής μας είναι άκρως υπολογίσιμα και ενδιαφέρουν πάρα πολύ την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), που υπάγεται στο Εθνικής Άμυνας και τον Πάνο Καμμένο.

pedio1 a

 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η συνάντηση Τσακαλώτου-Καμμένου για το Σολωμού και το Πεδίο Βολής “ξεκλείδωσε” τα προβλήματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πρώην στρατοπέδων και πάμε πλέον σε συνολική λύση, όπου ο Δήμος Πρέβεζας θα πάρει στην κατοχή του το άλσος Κάλπαμπα στον Παντοκράτορα, το στρατόπεδο Αθανασιάδη στην Κυανή Ακτή (Κάστρο Αγίου Γεωργίου) και μία έκταση στο Σολωμού, ώστε αφ' ενός να ενισχύσει το πράσινο και αφ' ετέρου να προχωρήσει το project με τις ιαματικές πηγές που “δουλεύεται” από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου. Πάμε δηλαδή σε μία συνολική λύση, με δύο κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης να προχωρούν αυτοπροσώπως τις διαδικασίες για την περίπτωση της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, μέσα στον Οκτώβριο θα υπάρξουν εξελίξεις, ώστε να γίνουν οι διευθετήσεις μεταξύ των Υπουργείων, να υπογραφούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και στη συνέχεια (ενδεχομένως και μέσα στο 2018), να προχωρήσει και η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία, αφού πλέον το “τοπίο” θα είναι ξεκάθαρο.

Το Master Plan που παρουσιάστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με κάποιες αλλαγές, ειδικά στο Σολωμού, αναμένεται να προχωρήσει για να είναι ένα υλοποιήσιμο σχέδιο και από 'κει και πέρα, απομένει να δούμε αν όντως -όπως τονίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες- οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πλέον με γοργούς ρυθμούς.