Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 12:36

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για τις κυρώσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πρέβεζας

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλε η Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Πρέβεζας, η καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” αφορούσε “... ένα έργο της δημοτικής αρχής στην περιοχή, άσχετο με τα σημεία για τα οποία γίνεται λόγος”.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Μια ελλιπής δημοσιογραφική πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας δημιούργησε ΑΔΙΚΑ εσφαλμένες εντυπώσεις για την εμπλοκή του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> σε έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας και τις διοικητικές κυρώσεις που επέβαλε αυτή στην Δημοτική Αρχή και σε ιδιώτες.

Η ελλιπής πληροφόρηση που δεν πρέπει για κανένα λόγο να είναι μέρος της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, άντλησε το ρεπορτάζ μόνο από τα έγγραφα της Κτηματικής Υπηρεσίας και δεν περιείχε καθόλου την από 13/12/2017 καταγγελία του Συλλόγου μας, αλλά ούτε και αυτή της Ανοικτής Συνέλευσης Πολιτών, που εστάλει στην παραπάνω υπηρεσία τον Ιούνιο του 2017. Και οι δύο ήταν στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Για την πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας , δημοσιεύουμε το έγγραφο του Συλλόγου μας που εστάλει προς την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο. Επισυνάπτουμε επίσης για τα Μ.Μ.Ε. και αυτό της Ανοικτής Συνέλευσης των Πολιτών, για πληροφόρηση.

 

Πρέβεζα 13-12 -2017

Αρ. πρωτ. 51

 

 

Προς

Τον Προϊστάμενο της Κτηματικής

Υπηρεσίας Πρέβεζας

 

Κύριε Προϊστάμενε,

Στην περιοχή της πλαζ της Κυανής Ακτής και συγκεκριμένα στον πρόβολο αριστερά του αναψυκτηρίου <ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ> κάποιος ή κάποιοι εναπόθεσαν τις τελευταίες ημέρες , ατάκτως, τεράστιες πέτρες.

Ζητάμε να μας πληροφορήσετε ΑΜΕΣΑ εάν υπάρχουν οι σχετικές άδειες γι' αυτή την ενέργεια και ποιοι προέβησαν σ' αυτή.

Εάν δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πράξη αυτή και ζητάμε να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους υπαίτιους.

Ο Σύλλογός μας δεν είναι αντίθετος με έργα προστασίας του αιγιαλού της συγκεκριμένης ακτής. Επανειλημμένα ,μάλιστα και εγγράφως έχει ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς την υλοποιήση έργων προς την κατεύθυνση αυτή.

'Εργα όμως αποτελεσματικά που θα ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες , με εγκεκριμένες μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.λ.π. και όχι αποσπασματικές ,αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες , από άσχετους και ανίδεους πολίτες ή θεσμικούς παράγοντες.

Είναι η δεύτερη φορά που απανερχόμαστε εγγράφως και σας καταγγέλουμε παράνομες ενέργειες και αυθαιρεσίες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στην πρώτη μας έγγραφη κοινή καταγγελία και με άλλους συλλόγους αδιαφορήσατε χαρακτηριστικά μη προβαίνοντας σε καμμία ενέργεια , ούτε ακόμη αυτής της απαντήσεως στο έγγραφό μας, όπως ορίζουν οι νόμοι και η δημοσιοϋπαλληλική δεοντολογία.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να πράξετε το καθήκον σας , για να μην αναγκαστούμε να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος σ' αυτές τις περιπτώσεις και εκθέσουμε την υπηρεσία σας.

 

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κωνσταντίνος Λογοθέτης Άννα Μαρία Σαρδελή

 

 

Αυτή είναι η ξεκάθαρη έγγραφη καταγγελία μας , για ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός , σ' ένα απόλυτα συγκεκριμένο σημείο και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι' αυτή ζητήσαμε την ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Την απάντηση από την αυτοψία που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία στις 16-5-2018 , την λάβαμε στις 6-9-2018 ,δηλαδή εννέα μήνες (!!!) μετά την καταγγελιά και ύστερα από συνεχείς ενοχλήσεις του Συλλόγου μας , αλλά και του Λιμεναρχείου που ετοίμαζε δικογραφία για την συγκεκριμένη καταγγελία και περίμενε την έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στην έγγραφη αυτή απάντηση δεν υπάρχει καμμία απολύτως ενημέρωση για τις ενέργειες της Κτηματικής Υπηρεσίας στην ενυπόγραφη και διαυγέστατη καταγγελία μας.

Αντίθετα μας αποδίδει άλλες , ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ στο έγγραφό μας, καταγγελίες για να δικαιολογήσει όπως αυτονόητα συμπεραίνεται τις δικές της ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ενέργειες σε όλη την περιοχή της Κυανής Ακτής και τις διοικητικές κυρώσεις που επέβαλε στην συνέχεια στο Δήμο και σε συμπολίτες μας.

Ενεργώντας με τον τρόπο αυτό η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εξέθεσε, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Σύλλογό μας στην κοινή γνώμη, για πράξεις στις οποίες δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη.

Ο χειρισμός της υπόθεσης από την Κτηματική , για το σκέλος που αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο <ΠΡΕΒΕΖΑ>, μόνο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ μπορεί να χαρακτηριστεί και φανερώνει αδυναμία ανάληψης υπηρεσιακής ευθύνης.

Αυτή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου, με αγάπη προς την ευθύνη πάντα την υπηρετεί, μαζί με τους Σκοπούς ,τις Αρχές και τις Αξίες του.

 

Σημείωση 1η: Η επιστολή αυτή με όλα τα σχετικά έγγραφα θα σταλεί, για πλήρη ενημέρωση, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.

Θα διανεμηθεί επίσης στα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για δημοσίευση και αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Σημείωση 2η: Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όφειλαν κατά την συζήτηση του θέματος να ζητήσουν ενημέρωση και για το περιεχόμενο της καταγγελίας του Συλλόγου μας , για να αποδώσουν στην συνέχεια τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Είναι απλό θέμα λογικής και δημοκρατικών διαδικασιών.

 

 

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>.