Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 12:47

Δημοπρατείται μέσα στο 2018 το έργο «Είσοδος Πρέβεζας με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης στα όρια της Βιομηχανικής ζώνης»

Στο περιθώριο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, υπήρξαν και ειδήσεις σημαντικές για την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΝΔ -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- και για τη νέα είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, τη λεγόμενη παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης.

Για το λόγο αυτό στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφέρει: “... Και βέβαια σύντομα η πόλη της Πρέβεζας αποκτά σύγχρονη είσοδο, παρακάμπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Και αυτό είναι ένα ακόμα έργο το οποίο δημοπρατεί η Περιφέρεια”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών και εντός του 2018, ολοκληρώνονται οι εκκρεμότητες που υπήρχαν με απαλλοτριώσεις, έχει παραδοθεί η οριστική μελέτη, το έργο έχει περάσει από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και αναμένεται να δημοπρατηθεί, ώστε να υπάρξει ανάδοχος.

Έχουν δεσμευτεί 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” της Περιφέρειας Ηπείρου και μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα έργο πνοής για την πόλη της Πρέβεζας, που έχει ενταχθεί εξάλλου και στην ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) των Πολιτιστικών Διαδρομών των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθεί μια καινούργια είσοδος της πόλης της Πρέβεζας, η οποία θα παρακάμπτει το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης και ταυτόχρονα θα έχουμε και μια είσοδο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙΠΕ, στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου.

Να σημειώσουμε πως η εθνική οδός που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η απομάκρυνσή της θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στην προσπάθεια για την ένταξή της.