Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 11:43

Και εγένετο οδός “Καθηγητή Ιωάννη Γ. Τσεκούρα” στην πόλη της Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την προσεχή Δευτέρα, το σώμα θα αποφασίσει για να λάβει το όνομα του πρώην βουλευτή Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ και Πανεπιστημιακού Ιωάννη Γ. Τσεκούρα, μία οδός στην πόλη της Πρέβεζας.

Με το υπ. αριθμ. 13/9/2017 έγγραφό τους κάτοικοι του Δήμου Πρέβεζας ζητούν την μετονομασία της οδού που διασχίζει τα παρατάφρια οικόπεδα σε οδό “Καθηγητή Ιωάννη. Γ .Τσεκούρα”, ως μια μορφή αναγνώρισης της συμβολής του στην προσπάθεια για την απόδοση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο αίτημά τους “ο τότε βουλευτής Πρέβεζας Ιωάννης Τσεκούρας έχοντας κατά νου ότι η παραχώρηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει εφόσον η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο πόλης κάνει το πρώτο αλλά τόσο καθοριστικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος μετά από εκτενή συνεργασία που είχε με την Περιφέρεια Ηπείρου.”

Το αίτημα διαβιβάστηκε στην Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας η οποία με την υπ. αριθμ. 8/2018 απόφασή της ενέκρινε ομόφωνα την ονοματοδοσία της οδού που διασχίζει τα Παρατάφρια ως οδό “Καθηγητή Ιωάννη Γ. Τσεκούρα”, ενώ το ίδιο έπραξε και η Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 8 του Δ.Κ.Κ (3463/2006) η οποία και έλαβε ομόφωνα θετική απόφαση.