Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 00:34

Πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρέβεζα

Παρουσία πλήθους πιστών  πραγματοποιήθηκαν  το απόγευμα της Δευτέρας τα θυρανοίξια του νέου ναού του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στις εργατικές κατοικίες στον Ελαιώνα Πρέβεζας.

DSC 0098

Λίγο μετά τις 5 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της ιστορικής εικόνας του Αγίου Δημητρίου με πομπή που ξεκίνησε από την Αγία Ειρήνη, ενώ ακολούθησαν τα θυρανοίξια και ο Εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο.

DSC 0218

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο πατέρας Αλέξανδρος έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή με αφορμή τα θυρανοίξια και την μεταφορά της εικόνας του Αγίου που διασώθηκε από το βομβαρδισμό το 1940. Ο πατέρας Αλέξανδρος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο καθώς με προτροπή του μετά από 19 χρόνια από τη θεμελίωση του ναού που είχε γίνει από τον Μητροπολίτη Κυρό Μελέτιο η αγία εικόνα βρέθηκε στο δικό της χώρο,  καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για την ανέγερση του ναού.

DSC 0178

Ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μέρα αυτή τόσο για την τοπική εκκλησία όσο και όλη την πόλη που μετά από 79 χρόνια η εικόνα του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήου βρέθηκε κάτω από τη δική της στέγη, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον πατ. Αλέξανδρο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στην ανέγερση του νέου ναΐσκου.

Σήμερα Τρίτη και τις ώρες από τις 7.30 έως τις 9.30 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη θεία λειτουργία για ευλογία και αγιασμό της πόλης.