Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 12:33

“Μπηχτές” και... αποκαλυπτήρια για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την ενοποίηση της ΔΕΥΑΠ

Ένας ιδιαίτερα αποκαλυπτικός διάλογος για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με την επέκταση της ΔΕΥΑΠ στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου, όπως ρητά προβλέπει ο Καλλικράτης, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση του κου Μπαϊλη για το έργο ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Αυδίκος ανέφερε:

“Αν γίνεται παράλληλα ή άτυπα ή με κάποιον τρόπο η ΔΕΥΑΠ να παρακολουθεί το έργο, την υλοποίησή του...”.

Παρενέβη εκείνη τη στιγμή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Παππάς, λέγοντας: “Δήμαρχε, να μη λέμε πράγματα που δε στέκουν ούτε στον αέρα. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Θα μπει το Ζάλογγο και ο Λούρος στη ΔΕΥΑΠ και να πληρώνουν έτσι παραπάνω λεφτά στους λογαριασμούς; Δε γίνονται αυτά...”.

IMG 1634

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βαγγέλης Ροπόκης και αντιδήμαρχος της παράταξης της πλειοψηφίας επί σειρά ετών πριν την ανεξαρτητοποίησή του, πέταξε το “καρφί” του: “Έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος κε Παππά ότι όσο θα είναι Δήμαρχος δε θα γίνει η ενοποίηση. Αν δε το ξέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ...”.

Και μπορεί ο κ. Μπαϊλης να έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, ωστόσο ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 109 (παρ. 1,6), προβλέπει ξεκάθαρα πως στους Καλλικρατικούς Δήμους πρέπει να ενοποιηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Το Υπουργείο έδωσε αλλεπάλληλες παρατάσεις, ωστόσο η ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει, αν και προς το παρόν... σκοντάφτει στην άρνηση του Δημάρχου Πρέβεζας.

Για προφανείς λόγους που διατυπώθηκαν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.