Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 14:04

Βιολογικός Λούρου: Το έργο που όλο ολοκληρώνεται και δεν τελειώνει ποτέ...

Ερώτηση για το βιολογικό του Λούρου που πηγαίνει από παράταση σε παράταση και έχει εκθέσει πολιτικά τη δημοτική αρχή (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr), έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σήφης Σπυράκος,

“Πέρυσι το Δεκέμβριο είχαμε δώσει παράταση στην εργολαβία για το βιολογικό του Λούρου ένα χρόνο. Θα ήθελα μία ενημέρωση για το πού βρίσκεται ο εργολάβος. Είχατε πει ότι σε 6 μήνες θα δούλευε ο βιολογικός. Είμαστε Οκτώβριο και δεν έχουν τελειώσει τα έργα. Να δούμε ποιος Δήμαρχος θα το εγκαινιάσει...”, είπε ο κ. Σπυράκος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης απάντησε:

IMG 1595

Στο Λούρο η προθεσμία ήταν μέχρι 31/12 για να παραδοθεί. Έγινε μία συζήτηση πριν 20 ημέρες στο ΕΠΠΕΡΑΑ, παρουσία του αναδόχου και της προϊσταμένης αρχής. Εκεί καθυστερήσαμε στα αντλιοστάσια. Δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Τελικά το ένα αντλιοστάσιο προχώρησε. Γίνεται... Δεν ξέρω για τα μηχανήματα. Αν ο χρόνος μέχρι 31/12 δε φτάνει γιατί η ΔΕΗ θέλει για υποέργο ένα δίμηνο. Θα υποβάλει καινούργια μελέτη για το υποέργο ο εργολάβος. Και συμφωνήσαμε οριστικά και αμετάκλητα για προθεσμία μέχρι 20 Μαρτίου”.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει και ένα ζήτημα που έχει αναδειχθεί σε παλαιότερα δημοτικά συμβούλια και αφορά τις συνδέσεις με τις οικίες και το κόστος αυτών, έργο το οποίο σύμφωνα με Υπουργείο δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμη.

Και με βάση το “βεβαρυμένο παρελθόν” παρατάσεων ολοκλήρωσης του έργου απομένει να δούμε αν στις 20 Μαρτίου θα πάρει ακόμη μία...