Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 21:50

«Θεμέλιο Ζωής» ο μητρικός θηλασμός-Ως "Φιλικό προς τα βρέφη" πιστοποιείται το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού ανέδειξε η ημερίδα που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στην Πρέβεζα η Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Γ.Ν Πρέβεζας, στα πλαίσια των εορτασμών για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

IMG 3667

Με το σύνθημα «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής», οι διοργανωτές θέλησαν να δώσουν έμφαση στη δικτύωση, την πληροφόρηση και τη δραστηριοποίηση όλων των φορέων εστιάζοντας στην πρόληψη του υποσιτισμού σε κάθε του μορφή, στην εξασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας και στον τερματισμό του κύκλου της φτώχιας.

IMG 3674

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός πως η μαιευτική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας κατάφερε μετά από 3ετή προσπάθεια να περάσει με επιτυχία την εσωτερική αξιολόγηση που είναι και το τελικό στάδιο της πιστοποίησης ώστε να διακριθεί ως νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη, αποτελώντας το πρώτο επαρχιακό νοσοκομείο της Ελλάδας που καταφέρνει να αποσπάσει αυτή την πιστοποίηση.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τόσο ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας κ. Παππάς, όσο και η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Αραβανή, ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κ. Χασεμάκης και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκαν στη σημασία του μητρικού θηλασμού και έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν με υπερβολικά μεγάλο ζήλο και μεράκι για να πετύχουν το στόχο της πιστοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας ως φιλικό προς τα βρέφη.

IMG 3687

Στην όλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια αναφέρθηκε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κα Πεπόνη, σημειώνοντας πως σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να βελτιώσει τη διατροφή και την υγεία των μητέρων και των παιδιών τους και να ενισχύσει τον δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί της, δεσμός ο οποίος ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το μητρικό θηλασμό.

“Η πρωτοβουλία αυτή αφορά μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που πρέπει να κάνει το Νοσοκομείο και το Μαιευτήριο, ώστε η γυναίκα να απολαμβάνει  ποιοτική φροντίδα, συμβουλευτική και υποστήριξη κατά την κύηση, τον τοκετό και την λοχεία, το δε βρέφος να απολαμβάνει την ευεργετική επίδραση του μητρικού γάλακτος. Ταυτόχρονα όμως η πρωτοβουλία υποστηρίζει και τις μητέρες που επέλεξαν να μη θηλάσουν τα μωρά τους. Υποστηρίζει αυτή τους την επιλογή και τους δίνει πληροφορίες ακριβείς, σύγχρονες και αμερόληπτες για τη διατροφή των παιδιών τους” ανέφερε η κα Πεπόνη μεταξύ άλλων ενώ στη συνέχεια η μαία κα Βλανταρίτη μίλησε για τη στήριξη της θηλάζουσας, για τα «το θηλασμό- τα πρώτα 5 λεπτά» η μαία κα Κίτση, για το σακχαρώδη διαβήτη και το θηλασμό η  μαία κα Αυδίκου και για τον ίκτερο και  το θηλασμό η ευδικευόμενη παιδίατρος κα Καλογήρου.

 

Έκθεση εικόνων