Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 14:07

“Πιάστηκε” υπάλληλος του Υποδομών με “πλαστό πτυχίο” από το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του Ελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων, που διενεργεί εδώ και χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο, έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις πλαστών πτυχίων.

Στην περιοχή μας έγιναν γνωστά τα προηγούμενα χρόνια 2 τέτοια περιστατικά,στα οποία ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα, που έχει σχέση με την πόλη μας.

Σε ΦΕΚ στις 13 Νοεμβρίου έχει αναρτηθεί η ανάκληση απόφασης πρόσληψης Υπαλλήλου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθόσον δεν επαληθεύθηκε η γνησιότητα των τίτλων σπουδών του, ήτοι του Δημοσίου ΙΕΚ Πρέβεζας και του Πτυχίου του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Οι υπάλληλοι που απολύονται από το Δημόσιο λόγω ψευδών δικαιολογητικών διορισμού, διαγράφονται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, με την αιτιολογία «Απόλυση λόγω ανάκλησης διορισμού».

Ο αριθμός των αποχωρήσεων υπαλλήλων λόγω ανάκλησης διορισμού για τα έτη 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018 ανά Κατηγορία και Φορέα εμφανίζεται στους παρακάτω πίνακες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου:

pinakas1

pinakas2

pinakas3

pinakas4