Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 21:24

"Eδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις της ΕΦΑ Πρέβεζας"-Ανακοίνωση από τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, κόντρα στις απολύσεις συμβασιούχων εργατοτεχνιτών στις οποίες προβαίνει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πρέβεζας στα έργα ΕΣΠΑ που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την αποκατάσταση των θεάτρων της αρχαίας Νικόπολης και αρχαίας Κασσώπης.

Η ευθύνη εκτός από την τοπική ΕΦΑ, βαραίνει και την συγκυβέρνηση, η οποία τη στιγμή που μιλάει για δίκαιη ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια ταυτόχρονα, μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, εξασφαλίζει την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων, μειώνει τον μισθό και τον αριθμό των εργαζομένων, εξαφανίζει την μόνιμη σταθερή δουλειά, ανακυκλώνει την ανεργία, χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα και στρώνει τον δρόμο για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και στο χώρο του πολιτισμού. Την πολιτική αυτή μπορεί να την ανατρέψει μόνο η οργάνωση του αγώνα μας σε ταξική κατεύθυνση.

Eδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις της ΕΦΑ Πρέβεζας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν στις δράσεις του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία και θα αναλάβουν δράσεις με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας απέναντι στις νέες απολύσεις σε εργασιακό χώρο της περιοχής.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΟΔΗΓΩΝ - ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ