Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 11:45

Βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας-Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία:

“Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία που προκήρυξε το Σωματείο μας για σήμερα Πέμπτη 6.12.2018 και στον αποκλεισμό των γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Οι εργαζόμενοι απάντησαν εμπράκτως στην προσπάθεια εκφοβισμού και υπνόμευσης της απεργίας την οποία επιχείρησε η υπηρεσία με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Σωματείου μας. Το εν λόγω έγγραφο αποτελεί μνημείο προσπάθειας χειραγώγησης του εργατικού κινήματος.

Σε επικοινωνία του Σωματείου μας με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού μας γνωστοποιήθηκε ότι το Υπουργείο έχει αποστείλει σπό την Τρίτη το βραδυ έγγραφη σύσταση προς την ΕΦΑ Πρέβεζας, για παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου της αποκατάστασης του Θεάτρου Νικόπολης. Σημειώνεται ότι προκλητικά ο αναπληρωτής προϊστάμενος σήμερα το πρωί αρνήθηκε την ύπαρξη κάθε έγγραφης οδηγίας από το Υπουργείο και απείλησε με νέο κύκλο απωλύσεων μέχρι το τέλος του έτους. Την αποστολη του παραπάνω εγγράφου επιβεβαίωσε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε παρέμβασή που πραγματοποίησαν για το ζήτημα συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ σήμερα ημέρα Πέμπτη.

Παράλληλα αντιπροσωπία της Διοίκησης του σωματείου μας και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Ηπείρου για το ίδιο θέμα.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε απαράδεκτη και κάθε δικαιολογία, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της επαναπρόσληψης των 17 συναδέλφων με συμβάσεις 6μηνης διάρκειας. Καλούμε το ΥΠΠΟΑ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στο έργο της Νικόπολης.

Μέχρι την επίλυση του θέματος θα συνεχίσουμε, από κοινού με τα αλληλέγγυα ταξικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα της περιοχής, τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την προσπαθεια φίμωσης των εργαζομένων”.

 

Πολυμέσα