Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 11:41

Περί πολικού ψύχους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και “συνδικαλιστικής υπερβολής”...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Πολικό ψύχος επικρατεί στη χώρα. Άσχημη η κατάσταση των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Μονάδων σε θέρμανση”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας:

 

“ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Λειψό πετρέλαιο. Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 1 ώρα το πρωί, 1 ώρα το απόγευμα και 1 ώρα τη νύκτα. Πολύ κρύο!”.

Επικοινωνήσαμε αρχικά με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μίλτο Παππά, ο οποίος διέψευσε τα... περί πολικού ψύχους, τόνισε πως το Νοσοκομείο δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου από ιδιώτες με βάση και τις πιστώσεις που εγκρίνονται στον προϋπολογισμό του από το Υπουργείο και τα "σώματα" θέρμανσης ανάβουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, αποδίδοντας παράλληλα σε “συνδικαλιστική υπερβολή” τα όσα γράφονται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως από ορισμένους συνοδούς ασθενών έχουν υπάρξει κάποια παράπονα.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε και με εργαζομένους στο Νοσοκομείο, οι οποίοι υποστήριξαν από την πλευρά τους πως η θέρμανση κρίνεται επαρκής στους χώρους του Νοσοκομείου, ωστόσο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση και ο προγραμματισμός της θέρμανσης να περιλαμβάνει περισσότερες ώρες, κατά τις οποίες θα είναι τα “σώματα θέρμανσης” αναμμένα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως παραπλήσιο θέμα αποτελεί και το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ELENA.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Ηπείρου με τον ανάδοχο (ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το Νοσοκομείο Πρέβεζας), τα υφιστάμενα κτήρια έχουν δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να υπερβεί το 60% ανάλογα με τη χρήση, όταν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία περιλαμβάνει και μια μικρή εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), μπορούν δε, αν υπάρχουν ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες, να επιτύχουν και στόχο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως αυτός ορίζεται από την επαναδιατύπωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων (Οδηγία 2010/31/ΕΕ) και το Ν. 4122/2013 που αφορά στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας σε αυτήν.