Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:02

Πέφτουν υπογραφές για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε Σολωμού και Πεδίο Βολής – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο ρεπορτάζ μας, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), για την τροπή που έχει πάρει η μεγάλη τουριστική επένδυση στο πρώην στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής, με το project των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων να θεωρείται ως “κλειδωμένο”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, οι συναντήσεις εργασίας ανάμεσα σε εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Πρέβεζας, σε ορισμένες από τις οποίες έδωσαν “παρών” οι δύο Υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Καμμένος για να διευθετηθεί το project της Πρέβεζας, έχουν θέσει το βασικό πλαίσιο διαδικασιών που θα ακολουθηθεί στο εξής για να πέσουν οι υπογραφές.

Κάτι τέτοιο -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- θα γίνει στο χρονικό διάστημα 26-28 Ιανουαρίου, όταν και θα υπογραφούν τα συμβόλαια αμοιβαίων παραχωρήσεων των εκτάσεων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.

Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Πρέβεζας θα πάρει στην κατοχή του το άλσος Κάλπαμπα στον Παντοκράτορα, το στρατόπεδο Αθανασιάδη στην Κυανή Ακτή (Κάστρο Αγίου Γεωργίου) και μία έκταση στο Σολωμού, ώστε αφ' ενός να ενισχυθεί το πράσινο και αφ' ετέρου να προχωρήσει το project με τις ιαματικές πηγές που “δουλεύεται” από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Παράλληλα θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να ξεκινήσει και ο ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός και να φανερώσουν τις προθέσεις τους οι “δυνατοί επιχειρηματικοί παίκτες” που φέρονται να έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον για την επένδυση.