Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 13:06

“Αχτίδα Φωτός” από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να μετατραπεί η Πρέβεζα σε “έξυπνη πόλη”

Με υπογραφή του Υπουργού Νίκου Παππά, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έδωσε την προέγκρισή του στο τεχνικό δελτίο με τίτλο «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης 64/2018 της Περιφέρειας Ηπείρου, ως σύμφωνο με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 239.741,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το αντικείμενο της πρότασης του Δήμου Πρέβεζας έχει να κάνει με τα εξής:

 

  • Μελέτη Εφαρμογής 3.720,00 €
  • Δημιουργία Πλατφόρμας Διαχείρισης Δεδομένων Έξυπνης Πόλης 67.456,00 €
  • Κέντρο Διαχείρισης και Παρακολούθησης της Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Πρέβεζας 87.246,40 € Σύστημα διαχείρισης στόλου αποκομιδής απορριμμάτων 30.355,20 €
  • Σύστημα Διαχείριση ενέργειας Δημοτικού Φωτισμού 38.192,00 €
  • Δράσεις εκπαίδευσης, δημοσιότητας και αποτίμησης των αποτελεσμάτων 12.772,00 €.

 

Θυμίζουμε ότι το πλαίσιο των smart cities βασίζεται σε μία λογική πόλης, που οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της και να ενισχύει την ευημερία τους, χωρίς ταυτόχρονα να καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον ή να θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωση των άλλων ανθρώπων.

Μια έξυπνη πόλη δημιουργεί ένα ελκυστικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της και να προσελκύσει επενδύσεις, κεφάλαια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών δύναται να μειώσει το κόστος και τις δαπάνες των παρεχόμενων υπηρεσιών της και να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επιπλέον, στις σύγχρονες κοινωνίες των δυτικών χωρών, οι έξυπνες πόλεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την αυτοδιαχείρισή τους μέσω της τεχνολογίας και συνεπώς τη μετάβαση τους στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης.

 

Ας ελπίσουμε ο σχεδιασμός του Υπουργείου να βρει και εφαρμογή στο Δήμο Πρέβεζας...