Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 14:55

Πρόταση για επένδυση μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στο Ν. Πρέβεζας

Τα πολύπλευρα οφέλη από το νόμο 4523/2018 (δείτε ΕΔΩ), που ψηφίστηκε το Μάιο από την Ελληνική Βουλή και έβαλε για πρώτη φορά στη Χώρα μας ένα θεσμικό πλαίσιο για την καλλιέργεια και την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης με κανόνες, αναμένεται να “αγγίξουν”, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και το Νομό Πρέβεζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 26 φάκελοι επενδυτών για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ένας φάκελος και μάλιστα με ιδιαίτερα επενδυτικά χαρακτηριστικά αφορά περιοχή στο Νομό Πρέβεζας και μάλιστα συγκεντρώνει και αρκετές πιθανότητες, ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις είναι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η οποία και εξετάζει τους φακέλους.

Υπολογίζεται ότι τα οικονομικά και όχι μόνο οφέλη από την καλλιέργεια, παραγωγή και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης θα είναι μεγάλα.

Ειδικότερα, πέρα από τον πολύ σημαντικό στόχο της βελτίωσης της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας των ιδιαίτερα σοβαρά πασχόντων ασθενών, η καλλιέργεια και η παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να επιφέρει:

  • Άνοιγμα θέσεων εργασίας

  • Επένδυση στην έρευνα

  • Αισιοδοξία για μεγάλα έσοδα στα Ταμεία του Κράτους και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση εξαγωγών

  • Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών.