Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 12:04

Ανακοινώσεις συμπαράστασης φορέων και σωματείων για τη δίκη στην Πρέβεζα των 7 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ του ΚΚΕ

«Ο αντιλαϊκός κατήφορος συνεχίζεται»

Σέρνουν ξανά στα δικαστήρια 6 στελέχη του κόμματος

για υπεράσπιση πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

 

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ποινικοποιεί για ακόμα μία φορά τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης σωματείων φορέων κλπ ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Χρησιμοποιεί για άλλη μία φορά τους μηχανισμούς του αστικού κράτους (αστυνομία-δικαστήρια) προκειμένου να τρομοκρατήσει αγωνιστές που αλληλέγγυα στάθηκαν στο πλευρό συναδέλφου που του πλειστηρίαζαν την πρώτη κατοικία. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να τιμωρήσει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική των πλειστηριασμών. Με δεύτερο στη σειρά δικαστήριο καλεί στελέχη του κόμματος, συνδικαλιστές σωματείων, εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση, να δικαστούν ξανά για το «έγκλημα» της κινητοποίησης ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας!!!

Αφού «έσυραν» τους «εγκληματίες» στο αστυνομικό τμήμα (για υπόθεση τους) ολοκληρώνουν τη διαδικασία στα δικαστήρια, δικάζοντας 6 στελέχη του κόμματος εκλεγμένα στη Περιφέρεια, σε εργατικά σωματεία καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς. Στις 16 Γενάρη, στο μονομελές πλημεληματοδικείο Πρέβεζας δικάζονται διότι έκαναν το αυτονόητο διαδήλωσαν αλληλέγγυα σε αυτοαπασχολούμενο που πλειστηρίαζαν την πρώτη κατοικία του. Έχοντας στα σκαριά και νέα δίκη στις 13 Φλεβάρη για τον ίδιο λόγο. Έτσι οι δίκες των αγωνιστών φτάνουν τις τρεις στη βιομηχανία διώξεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση και το κράτος της

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αντιλαϊκό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας όπως πχ την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές εκπαιδευτικών στην Αθήνα και τον τραυματισμό βουλευτή του ΚΚΕ καθώς και συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού.

Για αυτούς που αντιδρούν η κυβέρνηση επιφυλάσσει δίκες, κυνηγητό ΜΑΤ και ξύλο. Θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες του κινήματος. Ήδη από το 2017 με νόμο που προβλέπει ότι η κινητοποίηση για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας καθίσταται «ιδιώνυμο» αδίκημα, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι μια κλιμάκωση που επιδιώκει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο «θεσμούς» κεφάλαιο και τραπεζίτες ότι οι προσπάθειές της για ικανοποίηση των συμφερόντων τους θα ευοδωθούν και ότι δε χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία για την υλοποίηση τους. Με νύχια και με δόντια θα επιβάλει το νόμο του κεφαλαιοκράτη ενάντια στο δίκιο του εργάτη. Εγγυάται την καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης για να επικρατήσει παντού «άκρα του τάφου σιωπή».

Όσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής κι αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το ΚΚΕ, τα σωματεία τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται.

 

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΖΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 9:00πμ

 

 

 

 

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές

 

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-01-2019 ΣΤΙΣ 09:00πμ

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους συναδέλφους , συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 16-01, διότι συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στην πολιτική των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Το σωματείο μας κατ επανάληψη έχει εναντιωθεί στην πολιτική των πλειστηριασμών τόσο με αποφάσεις από ΔΣ όσο και από γενικές συνελεύσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύοντας το τραπεζικό κεφάλαιο, το οποίο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, προσπαθεί να το βοηθήσει να «ξεφορτωθεί» τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 50 δις ευρώ και πρέπει να μειωθούν στα 20 δις. Αυτά τα 30 δις θα τα αγοράσουν τα γνωστά σε όλους μας funds, δηλαδή τα διεθνή και εγχώρια κοράκια που θα πέσουν πάνω στις λαϊκές περιουσίες.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξε ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ξεκινά από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και φτάνει μέχρι να χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς «ιδιώνυμο» αδίκημα .

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα περιβάλλον εχθρικό απέναντι στα λαό και τα συμφέροντά του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν πως απέναντί τους στέκει το τραπεζικό κεφάλαιο μαζί με το κράτος τους και τις κυβερνήσεις τωρινές και προηγούμενες, που μόνο μέλημα έχουν να τους υπηρετούν.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουν το ανάστημά τους και με όπλο την αλληλεγγύη και την οργανωμένη πάλη να παλέψουν για το δίκιο τους.

 

 

 

Νομαρχιακό Τμήμα

ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

 

Τα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης συμπληρώνονται από τις διώξεις σε βάρος αγωνιστών

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Η κυβέρνηση εξισώνει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ισχύει για χρέη προς τις τράπεζες, με τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και πλέον από την 1η Μάη είναι μόνο ηλεκτρονικοί και με επισπεύδοντα (αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού) το Δημόσιο.

Μπροστά σε όλα αυτά το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε. και οι τραπεζίτες δίνουν «εντολή» στην Κυβέρνηση να επιβάλει με κάθε τρόπο σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιος και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση.

Με δικό της νόμο ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οπλίζει το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών δεν διστάζει να κλέβει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών! Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Με τον δικό της νόμο, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων, στέλνουν συναδέλφους μας στην Πρέβεζα σε δίκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μάη του 2018 και αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Γενάρη του 2019, γιατί έκαναν το αυτονόητο, με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους. Ανάμεσα τους, μέλη των ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας κ.α. πρωτοπόροι αγωνιστές.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε κάθε συνδικάτο να οργανώσει αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα μέσα από τη δράση του στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. 

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ της Πρέβεζας προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Γενάρη από τις 9:00 έως και τις 13:00 για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο Νομό Πρέβεζας

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλο το λαό της Πρέβεζας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 16 Γενάρη στις 9:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού των δήμων του Ν. Πρέβεζας

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας με καταστολή και αστυνομοκρατία

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ανεργία, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά και τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση εξισώνει τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ισχύει για χρέη προς τις τράπεζες, με τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς τους Δήμους, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σφίγγει παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό του λαού με την κατάσχεση ακινήτων για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Επέλεξε την 1η Μάη, ημέρα σύμβολο αγώνων, θυσιών και κατακτήσεων για την παγκόσμια εργατική τάξη, για να προχωρήσει στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Το τελευταίο διάστημα, όλες οι Τετάρτες είναι μαύρες για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που βρίσκονται στη μέγγενη των τραπεζών και χάνουν μαζικά τα σπίτια τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τα γενικά μέτρα καταστολής που έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με κλούβες των ΜΑΤ παντού και πάνοπλους αστυνομικούς για την προστασία των κορακιών, για να αρπάξουν ανεμπόδιστα τα σπίτια του λαού, για την υπεράσπιση της κερδοφορίας των τραπεζικών ομίλων πάσει θυσία.

Με δικό της νόμο ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οπλίζεται το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Με τον δικό της νόμο, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων, στέλνουν μέλη του συλλόγου μας, μέλη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων σωματείων, σε δίκη στην Πρέβεζα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μάη του 2018 και αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Γενάρη του 2019, γιατί έκαναν το αυτονόητο, με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συναδέλφου τους.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε κάθε συνδικάτο να οργανώσει αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα μέσα από τη δράση του στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. 

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού Νομού Πρέβεζας προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Γενάρη από τις 9:00 έως και τις 13:00 για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους στο Νομό Πρέβεζας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Πρέβεζας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 16 Γενάρη στις 9:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.