Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 10:51

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας βρέθηκε ο Δήμαρχος Πάργας για το νόμο 3213/03...

Κατηγορούμενος για μη υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”, σύμφωνα με το νόμο 3213/03, που αφορά τη δήλωση και έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημόσιων λειτουργών, υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων, βρέθηκε ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας την Τετάρτη. Ο κ. Νάστας μετά από τις εξηγήσεις που έδωσε, ότι τελικώς υπέβαλε τη δήλωση, κηρύχθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τον Οκτώβριο του 2018, σας είχε αναφέρει ότι η Επιτροπή ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, έκρινε ότι 32 Δήμαρχοι είτε δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (“πόθεν έσχες”) για το έτος 2015 (χρήση του 2014).

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Αντώνης Νάστας.

Σε επικοινωνία που είχαμε τότε με το Δήμαρχο Πάργας, μας είχε δηλώσει: “Τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης την είχα συντάξει κανονικά και την είχα υποβάλει στη Βουλή. Έχω και τα σχετικά αποδεικτικά από την υπηρεσία αποστολής. Το λάθος που είχαμε κάνει ήταν πως την είχαμε αποστείλει στην Επιτροπή στη Βουλή και όχι στη Γ' Μονάδα Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης - Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, όπως έπρεπε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και δε θεωρώ πως θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα”.