Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 14:25

“Καμπανάκια” σε Αντιδημάρχους για τις διαδικασίες προμηθειών υλικών – Αγωγή 52.000 ευρώ από “μόνιμο” προμηθευτή του Δήμου

Το θέμα Ένδικα μέσα (Βουκελάτος-αρ. 579/2018 αγωγή του (...) κατά του Δήμου Πρέβεζας)”, απασχόλησε τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας την Πέμπτη και αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, καθώς έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της επιτροπής Λάζαρου Πιπιλίδη, ζητήθηκε να υπάρξει ένας έλεγχος παραστατικών προμηθειών από το συγκεκριμένο ιδιώτη.

Πρόκειται για κατάστημα στο Λούρο Πρέβεζας, με το οποίο από το 2012 έχει υπογράψει δεκάδες απευθείας αναθέσεις ο Δήμος, για προμήθεια υλικών στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου και ζητά 52.000 ευρώ για παρελθόντα έτη. Εξελίσσεται μάλιστα σε ένα είδος “μόνιμου προμηθευτή” του Δήμου.

Ο κ. Πιπιλίδης έκρουσε “καμπανάκια” στους νυν Αντιδημάρχους (τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα δεν αφορά η αγωγή), εφιστώντας τους την προσοχή για τη διαδικασία των προμηθειών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: “Οι συγκεκριμένες διαδικασίες είναι η... χαρά του εργολάβου και του προμηθευτή. Τρώμε αγωγές και διπλοπληρώνουμε πολλές φορές τα υλικά που παίρνουμε...”.

Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη συνεδρίαση (δείτε ΕΔΩ), ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα, αυτό των “συμβάσεων στα λόγια”.

Μακάρι κάποια στιγμή να εκλείψει και εντελώς το φαινόμενο αυτό...