Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:54

Αποφεύγει να δώσει χρίσμα σε υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας το Κίνημα Αλλαγής

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- δεν έχει δώσει καμία στήριξη σε κάποιον από τους υποψηφίους Δημάρχους Πρέβεζας που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς και ενδεχομένως θα αποφύγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο μέχρι και την εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., Θεόφιλο Κετίκογλου, δεν έχει κινηθεί στη Νομαρχιακή καμία διαδικασία μέχρι στιγμής για να εξασφαλιστεί η στήριξη κάποιου υποψηφίου. Επιπροσθέτως για Δήμους κάτω των 100.000 κατοίκων, το καταστατικό του κινήματος δεν προβλέπει αναγκαστική διαδικασία χρίσματος, αλλά αφήνει στην ευχέρεια και την κρίση της Νομαρχιακής τη στήριξη η μη υποψηφίου.

Παράλληλα δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που να έχει δηλώσει επισήμως στη Νομαρχιακή Επιτροπή ότι επιθυμεί τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η τελική απόφαση για τα αυτοδιοικητικά πάντως αναμένεται να παρθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το χώρο της Κεντροαριστεράς προέρχεται τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, όσο και ο Βαγγέλης Ροπόκης, οι οποίοι αμφότεροι έχουν δηλώσει πως θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η... στάση αναμονής του ΚΙΝ.ΑΛ. προφανώς έχει να κάνει και με θέμα στρατηγικής και πολιτικής αξιοποίησης μίας ενδεχόμενης στήριξης.

Οψόμεθα!