Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 20:22

Δυναμική Παρουσία του Δήμου Πάργας στην Philoxeneia 2012

Με το ειδικό βραβείο του διοργανωτή επέστρεψε από τη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxeneia 2012 ο δήμος Πάργας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκατοντάδες επισκέπτες και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέφτηκαν το περίπτερο.

PB250279 copy

Με σλόγκαν «Δήμος Πάργας, ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα & το γαλάζιο του Ιονίου», ο δήμος συμμετείχε ως κύριος εκθέτης στη τουριστική έκθεση με δικό του περίπτερο, το οποίο μάλιστα επισκέφτηκε και η Υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και είχε σύντομη συνομιλία με την υπεύθυνη του περιπτέρου και πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κα Ελένη Κολιοφώτη.

Η συμμετοχή του Δήμου Πάργας ήταν δυναμική και συντονισμένη και η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Eνδεικτικό είναι ότι συμπληρώθηκαν περισσότερα από 1.500 ερωτηματολόγια συμμετοχής στο διαγωνισμό για 14 διαμονές σε ξενοδοχεία του Δήμου Πάργας.

PB220208 copy

Το περίπτερο του Δήμου Πάργας βραβεύτηκε για την συνολική του παρουσία και τις προωθητικές ενέργειες με το βραβείο ειδικού διοργανωτή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators & Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις την Πέμπτη 22/11/2012 & την Παρασκευή 23/11/2012 με Τουριστικούς πράκτορες από Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, Η.Π.Α., Σουηδία, Ρωσία , Ουκρανία καθώς και με Ελληνικά Τουριστικά πρακτορεία.

PB250299 copy

«Η παρουσία του Δήμου Πάργας ήταν ιδιαίτερη και επιτυχής. Πραγματικά δημιουργήσαμε αίσθηση. Για πρώτη φορά κατορθώσαμε μαζί με τους επαγγελματίες στον τουρισμό, τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, τους συλλόγους, φορείς αλλά και του απλούς πολίτες του τόπου μας, να αναδείξουμε με έναν μοναδικό και οργανωμένο τρόπο, τις ομορφιές και δυνατότητες του τόπου μας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας (φυσικό περιβάλλον , ιστορία ,πολιτισμό , παράδοση, υποδομές, τοπικά προϊόντα) να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αυξανόμενη οικονομική ανάπτυξη και επιπλέον θέσεις εργασίας , συμβάλλοντας στη μείωση της μάστιγας της ανεργίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάργας κ. Θανάσης Λιόλιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες, και τους φοιτητές της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη για την συνεργασία και την προσφορά τους.

«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιόλιος ευχαριστώντας ιδιαίτερα την επιτροπή τουριστικής προβολής και την πρόεδρο της επιτροπής κα Ελένη Κολιοφώτη για τον σχεδιασμό , την επιμέλεια ,την παρουσίαση του εκθεσιακού χώρου και τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.Γάκη Σωτήρη για τη στήριξη και βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης και τον κ. Νάστα Αντώνη για την παρουσία του.

PB220206 copy

«Κοινή προσπάθεια και κοινή επιτυχία. Αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλους τον Δήμαρχο Πάργας κ, Αθανάσιο Λιόλιο που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει γονατίσει την τοπική αυτοδιοίκηση χρηματοδοτεί και στηρίζει την προώθηση του Τουρισμού. Στη συνέχεια όσους βοήθησαν, συνεργάστηκαν, στήριξαν τη συλλογική αυτή προσπάθεια : Το Σύλλογο Εστίασης Πάργας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας, την ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, τον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Αμμουδιάς ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς, τον Πολιτιστικό σύλλογο Αχέρων και όλους όσους ,χωρίς να ανήκουν στο χώρο του Τουρισμού, δούλεψαν στήριξαν με μοναδικό όφελος το καλό του τόπου. Τελικά όλοι μαζί μπορούμε. Η συνταγή απλή: εξωστρέφεια, δουλειά, συνεργασία, θετική ενέργεια ,πάθος και αγάπη για τον τόπο μας» τόνισε η πρόεδρος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κα Ελένη Κολιοφώτη, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Δήμου Πάργας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Βονάτσος , οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ. Παπαχρήστος και κ.Ροπόκης , ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιαμάς Γιάννης.