Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 21:35

Καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού στο Δήμο Πρέβεζας και στην Π.Ε. Πρέβεζας – Σχεδιάζουν συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Πρέβεζας, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Υπό κατάληψη θα βρίσκονται τα γραφεία προσωπικού και το γραφείο του διευθυντή προσωπικού στο Δημαρχείο και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπως αποφασίστηκε χθες στις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Επιδιώκεται ένας ευρύτερος συντονισμός σωματείων και εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας, που θα βρει έκφραση σε συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, το οποίο θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη.

Ιδιαίτερη αξία για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των κινητοποιήσεων, έχει το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαίλης και το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Το «στίγμα» του συνεδρίου δίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Ασκούνης ο οποίος μιλά για μια ολομέτωπη επίθεση που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες η αυτοδιοίκηση από γνωστά και άγνωστα κέντρα προπαγάνδας.

«Είμασε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις επιθέσεις κατασυκοφάντησης και λασπολογίας που στόχο έχουν την υποταγή και τον έλεγχο του μόνου δημοκρατικού πολιτικού θεσμού ο οποιος είναι σε θέση να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», τονίζει ο κ.Ασκούνης προειδοποιώντας ότι όλοι όσοι προσπαθούν με τέτοιους τρόπους να κάμψουν το ηθικό και πολιτικό κύρος των Δήμων και των Δημάρχων θα βρουν απέναντί τους κυρίως τις αδύναμες ομάδες των πολιτών οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σε συνθήκες ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

«Για εμάς τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης η αυτοτέλεια του θεσμού που υπηρετούμε είναι δημοκρατικό μας καθήκον» επισημαίνει, διαμηνύοντας ότι οι αιρετοί θα παλέψουν με κάθε τρόπο να την υπερασπιστούν και να την διευρύνουν: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο σοβαρός διάλογος δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Να μη χρησιμοποιεί λοιπόν την οικονομική κρίση ως αφορμή για την καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων».