Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 11:56

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στο αγροτικό μπλόκο του Λούρου-Κλινάκης:"Ήρθε η ώρα της όξυνσης"

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους αγρότες που βρίσκονται στο αγροτικό μπλόκο του Λούρου εξέφρασαν το απόγευμα της Πέμπτης τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

IMG 8667

Οι αγρότες διέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ιωαννίνων (η οποία διεξαγόταν από παράκαμψη) ενώ χαιρετισμό στην κινητοποίηση, εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων Ν.Πρέβεζας, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου Μπαλαδήμας Διονύσιος.

IMG 20190207 204553

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κλινάκης ο οποίος τόνισε πως οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

“Φέτος υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Το πλαίσιο που υπήρχε και πέρυσι και πρόπερσι, επικαιροποιημένο με βάση τις ανάγκες και τις καινούργιες εξελίξεις που υπάρχουν, το καινούργιο ξεκλήρισμα που έρχεται κάθε χρόνο και υπάρχει μόνο το πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. Και τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν βρίσκουν στους αγρότες διασπαστές, σε εισαγωγικά ή εκτός εισαγωγικών. Δεν βρίσκουν άλλους διαπραγματευτές να κάνουν δύο και τρεις συναντήσεις. Και τώρα ζόρισαν τα πράγματα και ήρθε η ώρα των απαντήσεων. Οι αγρότες είναι 15 μέρες στο δρόμο, έχουν προϋπάρξει συλλαλητήρια σε ΕΛΓΑ, σε ΟΠΕΚΕΠΕ, σε Εφορίες, σε απεργίες, συντονισμός με εργατικά σωματεία. Τώρα ήρθε η ώρα της όξυνσης και πρέπει να δοθεί απάντηση. Δεν μας κοροϊδεύουν, είμαστε ενωμένοι με συγκεκριμένο πλαίσιο και σε αυτό θα συνεχίσουμε. Θα είμαστε εδώ και δεν μας τρομάζουν. Εμείς εδώ είμαστε, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Πριν από αυτούς πέρασαν άλλοι και μετά από αυτούς θα έρθουν κι άλλοι. Και πάλι απέναντι θα είμαστε. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι, με ουσιαστικό πλαίσιο πάλης, με τη στήριξη του κόσμου, συντονίζουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλα τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων. Είμαστε έμπειροι στο νομό μας διότι ήμασταν από τους πρώτους που συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία του συντονισμού μέσω των μπλόκων, γνωρίζουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστέκονται και παραμένουμε στο δρόμο” τόνισε ο κ. Κλινάκης μεταξύ άλλων.

Να σημειώσουμε πως την έμπρακτη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εκδηλώσει τα σωματεία: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας, Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας, Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας, Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας μέλος της ΟΓΕ.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων