Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 01:00

Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας: "Καμία ποινικοποίηση στους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς"

O Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη δίκη που θα γίνει την Τετάρτη για 13 άτομα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα:

Οι μαθητές αγωνίζονται μαζί με τον υπόλοιπο λαό για την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την τράπεζα, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς, που απειλούν να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, προβλέπεται η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορίες και ταμεία) ενώ εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της Ε.Ε. και των «θεσμών» η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών. Καταγγέλλουμε επίσης τις κατασχέσεις λογαριασμών, μισθών και συντάξεων για χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος.

Στο συνολικό αυτό πλαίσιο συμπαραστεκόμαστε στον καθηγητή μας Ταξιάρχη Κωστόγιαννη και στους υπόλοιπους διωκόμενους αγωνιστές που οδηγούνται στο δικαστήριο της Πρέβεζας από τον εισαγγελέα στις 13 Φεβρουαρίου 2019 διαμαρτυρόμενοι εναντίον των πλειστηριασμών και ζητάμε την παύση κάθε δικαστικής δίωξης και την αθώωση τους.

Θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στη στέγαση όλων των ανθρώπων και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/τριών.

Καλούμε όλα τα σχολεία και όλους τους πολίτες της Πρέβεζας να κατέβουν στην συγκέντρωση στα δικαστήρια την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 8 π.μ.