Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:04

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επένδυση εκατομμυρίων ευρώ με project φαρμακευτικής κάνναβης στην Πρέβεζα – Οι Ολλανδοί και οι θέσεις εργασίας

Τον Ιανουάριο του 2019 (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ), σας είχαμε ενημερώσει μέσω του atpreveza.gr πως στους φακέλους που εμπεριέχουν τα business plan επένδυσης με βάση την φαρμακευτική ή τη βιομηχανική κάνναβη και έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, υπάρχει και πρόταση για επένδυση στο Νομό Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό ύψος των 30 κατατεθειμένων προτάσεων υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ, οδηγώντας στη δημιουργία 1.436 νέων θέσεων εργασίας, γεγονός το οποίο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Όπως προκύπτει από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο επενδυτικός φάκελος της επένδυσης στην Πρέβεζα, βρίσκεται σε πολύ καλή σειρά προτεραιότητας και έχει δρομολογηθεί η αδειοδότηση και η υλοποίησή της.

Η επένδυση αφορά περιοχή του Δήμου Πρέβεζας ως εγκατάσταση και το επενδυτικό πλάνο κάνει λόγο για προϋπολογισμό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θέσεις εργασίας στο πρώτο στάδιο υλοποίησης για περίπου 42 άτομα, επιστημονικό και μη προσωπικό

Η εταιρεία που προωθεί την επένδυση είναι ολλανδική και έχει κύκλο εργασιών και στον Καναδά, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και είναι ιδιαιτέρως γνωστή στον κλάδο της επιχειρηματικότητας της φαρμακευτικής-βιομηχανικής κάνναβης με μοναδική τεχνογνωσία.

Ο εμπνευστής του project αυτού στην Ελλάδα και σύμβουλος στρατηγικής του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, μέσω του νόμου 4523/2018, που ψηφίστηκε το Μάιο από την Ελληνική Βουλή, φαίνεται πως δικαιώνεται για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η χώρα μας, αλλά και ο Νομός Πρέβεζας, ιδιαίτερα αναφορικά με την οικονομική δραστηριότητα.

Ενδιαφερόμενοι επενδυτές πανελλαδικά προέρχονται επίσης από Ισραήλ, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί επενδυτές έχουν ήδη επισκεφθεί την πόλη της Πρέβεζας.