Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 12:30

Αναβλήθηκε η δίκη των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας στην Πρέβεζα (pics)

Αναβολή για τις 9 Οκτωβρίου 2019 πήραν οι δύο δίκες των 13 αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας στην Πρέβεζα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν, σήμερα, Τετάρτη, 12 μέλη του ΚΚΕ, στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό και 1 μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστής στο σωματείο του, για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη στο Δήμο Πάργας.

IMG 20190213 092852

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και από κοινού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορουμένους.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Πρέβεζας, στην οποία αναφέρει:

 pame preveza 05

Για τον Οκτώβριο του 2019 αναβλήθηκαν οι δίκες των 13 συναδέλφων μας, μελών ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων σωματείων της Πρέβεζας, τους οποίους η αστική δικαιοσύνη έσυρε σε δίκη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο οποίος καθιστά «ιδιώνυμο» αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς.

Την αλληλεγγύη τους προς τους διωκόμενους συναδέλφους εξέφρασαν μέλη εργατικών σωματείων και άλλων κοινωνικών φορέων, μαθητές και σπουδαστές καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής.

Η Κυβέρνηση αυξάνει την τρομοκρατία και την καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Η γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, απευθύνει πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Μόνο η οργανωμένη εργατική – λαϊκή πάλη, μέσα από τα ταξικά σωματεία , σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του μπορεί να σπάσει το φόβο και την τρομοκρατία και να φέρει την ανάκτηση απωλειών και να ανοίξει το δρόμο για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.