Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 12:51

Εκλογές την Κυριακή στο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων - Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζα – Ανακοίνωση της ΔΑΣ

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.)

(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.) στον Επισιτισμό - Τουρισμό στην Πρέβεζα:

 

“Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον κλάδο του Επισιτισμού- Τουρισμού. Σε έναν κλάδο όπου κυριαρχούν η εντατικοποίηση της δουλειάς,η μαύρη ανασφάλιστη εργασία,τα εξευτελιστικά μεροκάματα , τα 12ωρα-14ωρα,οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η δουλειά για 3 μήνες το χρόνο χωρίς ρεπό και στο τέλος να μην έχουμε μαζέψει ούτε καν τα ένσημα για να μπορούμε να βγούμε ταμείο ανεργίας . Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που κυβέρνηση και ξενοδόχοι πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ κερδών και τουριστών στη χώρα μας, πάνω στις δικές μας πλάτες, πάνω στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, η απερχόμενη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων -Σερβιτόρων - Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας προσπάθησε να μας αποτρέψει να γραφτούμε στο σωματείο.

Η στάση τους είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική:

Αρχικά μας ζήτησαν πέρα από τις αιτήσεις εγγραφής, βεβαιώσεις από τους εργοδότες για να εξακριβώσουν δήθεν που εργάζονται οι εργαζόμενοι !!!! Μας ζήτησαν δηλαδή να ζητήσουμε την απόλυσή μας, λες και οι εργοδότες μας θα μας έδιναν και συγχαρητήρια για την επιλογή μας να οργανωθούμε στο σωματείο. Φυσικά και δεν επιτρέψαμε να τους περάσει, γραφτήκαμε όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας!

Επίσης, τη στιγμή που πληρωνόμαστε με 2,50 και 3 ευρώ την ώρα δεν ντράπηκαν να μας ζητήσουν το ποσό των 15 ευρώ για εγγραφή στο σωματείο ένω για όποιους θεωρούσαν «δικούς» τους ζητούσαν 5 ευρώ. Συν τοις άλλοις δεν έκαναν αποδεκτές τις αιτήσεις εγγραφής από 2 συναδέλφους,με πρόφαση ότι δεν κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία της επιχείρησης που εργάζονται.

Τους καταγγέλλουμε για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές τους διότι αντί να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργαζόμενους για να εγγραφούν στο σωματείο αυτοί προσπάθησαν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια δείχνοντας πως φοβούνται την αντιπαράθεση με τις ταξικές δυνάμεις. Δε θέλουν ένα μαζικό σωματείο,με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά ένα μαγαζάκι παραγωγής αντιπροσώπων για το ΕΚΠ, και την Ομοσπονδία για να διατηρείται ο συσχετισμός σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Θέλουν ένα σωματείο φάντασμα που θα ανασταίνεται μόνο μπροστά σε αρχαιρεσίες.

Ως διοίκηση σωματείου αυτοί φέρουν την πρωταρχική ευθύνη για να δουν σε ποιές συνθήκες εργάζονται οι εργαζόμενοι, που δουλεύουν, αν έχουν ένσημα κτλ. Πώς όμως να τα εξακριβώσουν όλα αυτά όταν βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου; Το μόνο που έχουν κάνει είναι να έχουν μετατρέψει το Σωματείο σε μαγαζάκι για σεμινάρια, για αλισβερίσι ψήφων και διαχείριση της ανεργίας μας.

Παρά τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του σωματείου εμείς κατεβάζουμε ψηφοδέλτιο και καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις πρακτικές και να αποφασίσουν τι σωματείο χρειαζόμαστε:

  • Ένα σωματείο - σφραγίδα χωρίς καμία παρέμβαση και δράση ,ή ένα σωματείο πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι τους.

  • Ένα σωματείο που θα συγκρούεται με τους εργοδότες βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων ή ένα σωματείο που θα αποτελεί στήριγμα για τους εργοδότες του κλάδου, με το να προσπαθούν να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς .

Εμείς στις επικείμενες εκλογές του σωματείου την Κυριακή 17 Φλεβάρη καλούμε τους συναδέλφους μας να στηρίξουν το Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ για να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή και δύναμη, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να βγούμε μπροστά για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δικών μας δικαιωμάτων και αναγκών. Σε καλούμε να γυρίσεις την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού

 

Οργανώνουμε τον κλάδο και συνεχίζουμε τους αγώνες για:

• Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.

  • Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων

• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ.

• Επαναφορά του εφάπαξ και επέκτασή του σε όλο τον κλάδο.

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για ειδικότητες όπως οι διανομείς.

• Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Την Κυριακή 17 Φλεβάρη, ώρα 11.00-18.00 συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων - Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας

Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ”.